ok, molim vas za pomoć
U firmu stigla ponuda za službene mobitele, pa vas molim da mi pomognete izabrati najbolju kantu.
Prvo, nisam neki power user, ali ne želim uzeti underpowered mašinu, ako ću već ispljunuti neku lovu nek je najbolji 'bang for buck' efekt.
Mislim da mi je dosta važan ekran, pa snaga (jer imam neki software kojeg vrtim s vremena na vrijeme). Pa povezivost (GPS - vrrrrrlo važan, iako ga svi imaju). Surfanje, messageing, rijetko poneka igrica u tramvaju.
Ne želim se uloviti za godinu dana da mi nečega fali.
Dakle, iz ponude meni su (cjenovno) zanimljivi:
LG Optimus F6 + 16gb SD kartica - 500kn - zvuči najbolje, čvrsto unutar mid range segmenta, najbolji ekran, no malo memorije. Može li se to popraviti karticom da bude potpuno transparentno? Još pluseva: IPS + gorilla glass. Dakle, moj prvi izbor, ali cijena mi je malko visoka
Samsung galaxy Core Plus + 16gb SD kartica - 550kn - iako preferiram Samsung, ovaj mi nikako ne sjeda. Em ima samo 768MB RAM-a, em je zapravo slabiji od prvog Core-a, a zove se Core Plus - onak, vrijeđa se inteligencija userbase, kao, raja će kupit ako nakalemiš 'plus' na kraj iako je inferiorniji model. Cijenom usporediv s LG-om a hardverski daleko lošiji, pa mislim da uopće ne ulazi u igru.
HTC DESIRE 500 + 32gb SD kartica - 250kn - neka sredina, po reviewovima dosta slab proc, iako ne znam koliko bih to primijetilo u stvarnom životu. TFT ekran
Sony Xperia M + prijenosni punjač (lol?) - free - apsolutno najbolji bang for buck u ovom izboru, hardverski jači od HTC-a. Gorilla glass, ali TFT ekran. EEEEEeeeeh je*em li mu sve, da je ekran IPS uzeo bih odmah dva lol.
Eto, pa ako mi netko može pomoći. Mislim da u biti moram izabrati izmegu LG-a i Sony-a. Sony je LOL besplatan, HTC je sredina, dok je LG ozbiljno ulaganje za nekoga tko nije neki mobi-freak.
Pa me probajte uvjeriti:
1. vrijedi li uzeti HTC prije Sony-a, iako je sony besplatan?
2. vrijedi li uzimati LG, usprkos njegovoj superiornosti u svakom pogledu, pored toliko jeftinijih uređaja?
hvala unaprijed i isprike na podužem postu