View Single Post
Staro 18.02.2014., 08:03   #32
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Jedna dosta bitna stvar: data recovery ukoliko krepa NAS uređaj a diskovi ostanu živi. Pretpostavljam da taj NAS formatira diskove kao ext4. Da li postoji neki software za ljude koji nisu doma s Linuxom? Stvari se mogu dodatno zakomplicirati ako su diskovi u RAID poljima, pogotovo ako su enkriptirani.

Da li se može nekako spasiti podatke s krepanog NASa na PC kompu? Da li će neki drugi Synology NAS prepoznati diskove i RAID polja iako možda nije ni isti model?
Pa ext4 prepoznaje bilo koja linux live distra, to nije problem. Problem je ako su ti diskovi u raidu, a nemaš drugi Synology nas, to ne znam kako bi rješio.
Ono što sam ja radio i normalno je funkcioniralo je da sam prebacivao diskove iz jednog nasa u drugi, prvo ovak zasebne, a onda i u raid polju i sve 5 prošlo. NAS je prepoznao strukturu fajlova, u najgorem slučaju sam morao ponovno instalirati operativni sustav, kada je sve bilo gotovo, napravio je rebuild polja i piči dalje...
Jedino ne znam što kada nemaš drugi nas pri ruci - pretpostavljam da bi klasična polja još možda i neka Linux platfroma pročitala, no ne znam što bi bilo s ovim hibridnim kombinacijama, to sumnjam.

Citiraj:
Sorry ako je spam, slobodno pobrisi.
Ali gledam sto je ovaj lik napravio sa i3-4330:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=176709

15.5W potrošnje za gledanje BluRay ripa... A svejedno imaš nešto što nije Atom kad treba CPU snage.
9.5W idle sa WiFijem bez eksternog ekrana.
hm, mislim da proc kod gledanja br ripa i ne radi ništa, ide sve preko GPU-a, jel...taj i3 ima max TDP preko 50W, kad bi on krenuo sumnjam da bi imao potrošnju od 15W u pogonu jel
tor je offline   Reply With Quote