18.02.2014., 01:29
|
|
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Autor dadosbcro
@trouble
Slažem se sa svime iznad i preporučio bi ti FX8320, upari ga sa 270/270x grafiom i to ce da vrti sve nove igre bez problema...
Procesor jede malu djecu i u tom cjenovnom rangu je definitivni best buy, a da ne pričam za OC gust koji Intel dodatno naplaćuje..nema ga smisla uspoređivati sa i3 procesorima jer je i3 običan dual core procesor sa HT, u multitask programima ga ostavlja u prašini bez obzira sto Intel ima bolju arhitekturu...ono sto i3 procesoru fali je manjak 6 fizičkih jezgri naspram FX8320 procesora...vjerujem da ce programi i igre u budućnosti biti optimizirani da iskoriste max broj jezgri, tako da i 3 proc nema sta traziti u toj cijeloj priči...ako se ne varam vec su neke igre sposobne iskoristiti max broj jezgri, pa me bas zanima usporedba u igrama između fx procesora i i3, recimo BF4 multyplayer 64 igrača na ultra settingsima..da ne ispadne da sam AMD fanboy, u kuci imam 2 laptopa, HTPC i stroj za gaming, u jednom laptopu je i3 u drugom i5 proc, HTPC sa G2020 procesorom i mogu reci da sam jako zadovoljan sa intelom, ali za gaming stroj sam ipak uzeo FX8320 procesor jer u toj cijeni Intel nema sta za ponuditi...
Intel radi bolje procesore i onaj tko zarađuje od kompa vjerovatno ce ici na Intel kombinaciju sa i7 4770k/i7 X procesorima, a meni kao običnom gameru ne treba nista bolje od FX8320, čak nudi i vise nego je potrebno...
Sto se tiče potrošnje struje malo čiji komp radi 24/7 u Full loadu, vise vremena provede u idileu, tako da godišnja razlika u potrošnji/uštedi struje nije toliko velika...vise se ustedi zamjenom obične žarulje sa stednom...
|
Upravo tako, u svom cjenovnom rangu 8320 i 6300 rulaju. U nižem cjenovnom rangu AMD APU>Intel "APU", a u višem cjenovnom rangu je samo Intel.
Evo nabrzaka konfa u attachmentu iz Uzija.
I valjda je ovo EOD o ovome, APU je definitivno dovoljno zanimljiva sama za sebe i komentari o milostinji AMDu i uštedi na struji bez ikakvih proračuna/podloga ili kak će proc bit bottleneck u APUu su suvišne.
|
|
|