View Single Post
Staro 04.12.2002., 12:04   #17
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by numa
Pitao sam frenda jucer za objasnjenje i doticno slijedi:

Kada napravis disk sa jednom particijom on ima 2 FAT tablice, jednu na pocetku particije(i diska u ovom slucaju) i jednu na kraju particija (takodjer i kraju diska).

Kada napravis dvije particije, imad 4 FAT tablice - na pocetku i na kraju svake particije. Kvaka je u tome da ako hoces pristupiti nekoj fajli u drugoj particiji odes na pocetak diska, pogledas u FAT tablici prve particije gdje je pocetak druge, odes tamo procitas FAT tablicu druge particije i nadjes fajlu.

Cijeli problem je u tome sto ti ustvari neznas gdje se nalazi tocno FAT tablica bilo koje particije osim prve. Moras je traziti i zato pada seek time.

Meni ovo osobno nije previse logicno,. Npr. sta sprecava windowse da jednostavno popisu lokacije svih FAT tablica.
Baš je fora
a što onda kad imaš dva ili više diskova, kako im onda pristupa?
Ja imam 4 particije, i istina je da je prva najbrža, a ostale (kako im slovo raste) su sporije, ali baš da je nešto sporije zbog toga, ne vjerujem, možda, da se istestira ne dvije konfiguracije, možda bi se dalo i dokazat, al ovako figa
Ako niš drugo, zbog sigurnosti podataka, ripanja dvd-ova (zaštita kućne kolekcije )j edobro imati barem dvije particije, ako već neide sa više diskova.

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
gomila diskovlja sumarum = 2TB
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
igsablja je offline   Reply With Quote