View Single Post
Staro 17.02.2014., 18:26   #5952
chief_wolfinjo
Guest

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Koliko god MTK bio odron, mora mu se priznati da brže rade na novim čipsetima od jačih igrača. Osobno mogu usporediti 6589 i 6582 te reći da 6582 ispravlja GPS bug (kod prvog spajanja mi je u 70 sek. uhvatio 13 satelita, a 6589 je trebalo puuuuno više vremena za manje satelita), manje se grije i manje troši od starijeg brata.
Osim toga, prvi su izbacili true octa-core. Upitna je njegova upotrebljivost i činjenica da je po snazi usporediv sa quad-core Exynos i Snapdragon čipsetima, ali ljudi se pale na brojke.
Ugodno me iznenadio screenshot iz recenzije THL T100S gdje je u idleu radila samo 1 jezgra, a ostalih 7 se ugasilo. Sjetimo se samo kako je Samsung kombinirao nešto sa 4 jezgre Cortex A15 koje će raditi kad treba snage i 4 Cortex A7 koje će raditi u idleu i kad treba manju snagu pa mu nije ispalo kako treba.
po meni je jedna velika mana što moraš slati nazad u kinu mobitel ili tablet jer u večini slučajeva naši servisi ili nemogu ili neće raditi sa kinezima....
a prema nekima je koliko sam čitao porasla cijene poštarine.
druga mana je što određene kineske tvrtke lažiraju podatke... npr.. ima gorila glass, a zapravo nema itd... te zadnja mana, da još uvijek večina proizvođača nema baš neku soft. podršku tek određena skupina.