Citiraj:
Autor medo
Na poslu sam imao Pentium-M laptop i svugdje čitao kako Core2Duo troši manje struje, veliki napredak po tom pitanu i leti od brzine... kad sam dobio u ruke novi Core2Duo laptop, grijao se daleko više nego stari Pentium-M iste frekvencije i to u normalnom radu (mailovi, web, etc.). Baš me živcirao po ljeti s tim ventilatorom koji se nije gasio, a stari lap je bio tih. Stari lap je bio HP 8220, drugi HP 8340, dakle isto kučište/platforma.
|
Koji točno Pentium-M?

Ajde kad si počeo pametovati ili krivo pišeš

Zanima me točno i zašto. Molim detaljno objasni.
Nije li valjda HP 8430?

Za tvoje info, HP nikada nije proizveo savršene laptope, bio je No.1 u prodaji, ali No.1 sigurnoj tituli najkvarljivih od svih marki. Više manje promjenila se proizvodnja kučišta , štedilo na prostorima i materijalu ( otuda problemi s hlađenjem jer nema što usisati zrak osim preko tipkovnice )
Citiraj:
Autor MikaHR
Aj molim te proračunaj dugoročnu potrošnju i uštedu, recimo vijek trajanja procesora 4 godine, pa da imamo u brojkama kolko je to isplativo.
Vidiš. meni je Intel puno preskup za ono što nudi (prednost u stvarima koje su meni i 95% populacije nebitne). Perspektiva.
Jesi siguran da bi nekome preporučio Intel+HDD umjesto AMD+SSD+HDD za bolje performanse u svakodnevnom radu na kompjuteru (95%+ populacije)?
Naviše me zabavlja ekipa koja uzme i5/i7-xxxxk i grafu tipa R7 240/250 i onda se čudom čude i divljaju po forumima kak imaju bolesno OC-an i5/i7 a igra im šteka. Upravo zbog izjava kao tvoja gore.
Ako se pitaš zašto ovo pišem, slažem konfe za dosta ljudi i NIKAD nisam imao ne limitiran buđet, unutar kojeg treba složiti optimalne opće performanse. I nisam složio niti jednu Intel platformu. To ti je real life. Intel je jednostvano preskup za ono šro nudi.
|
Što? Ne ide ti matematika? Veliki TDP, grijanje, i potrošnja na strani AMD.

Recimo, koliki je vijek trajanja matične zbog velikog TDP-a?
Prvi link
Drugi link
Meni je AMD preskup za ono što ne nudi. Nema omjer preformanse, potrošnje i grijanje. I što sad? Je li sarkazam, fanboy?
Zašto ekipa kupuje velike grdosije da bi hladili procesore FX? Da se pohvale u overlockingu i bijesnim potrošnjama?
AMD ne preporuča temperature iznad 62 stupnja za te FX-jeve...
Velim ti, baci oko na power factor koliki ti je ako ga nisi već uzeo u obzir.
Na kraju i ovdje imaš podosta visoke vrijednosti
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=140
A i ovdje imaš više toga izmjereno.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=189774
Dakle, omašio si nogometni teren i skrečeš sa teme za koju nema veze s time. To je tvoja bolesna izmišljena izjava.
Za tvoje složene konfe je čisti fanboyizam i tu nije ništa čudno.
@MadBoY
Moje oko vidi 12 fps. Pogledaj gdje je animacija eksplozije