Citiraj:
Autor tomek@vz
Je...kajpak...nekad bilo kad sam imao 555be za 500kn unlockao ga i sibnuo na 3.9 al danas? Ne. Znam kako radi Celly G530, I3 3220, I5 3330 i FX 4300 te A6 serija. Ne. AMD je trenutacno preskup za te performanse ako gledamo kompletnu platformu (MBO+CPU+RAM). Jedini razlog zasto bih isao na FX seriju je gust oldschool OC-a. Mozda FX8350 za obradu videa umjesto I5 al ako uzmemo potrosnju u obzir Intel je dugorocno isplativiji cak i ako uzmemo I7 i njegovu cijenu u odnosu na I5.
|
Aj molim te proračunaj dugoročnu potrošnju i uštedu, recimo vijek trajanja procesora 4 godine, pa da imamo u brojkama kolko je to isplativo.
Vidiš. meni je Intel puno preskup za ono što nudi (prednost u stvarima koje su meni i 95% populacije nebitne). Perspektiva.
Jesi siguran da bi nekome preporučio Intel+HDD umjesto AMD+SSD+HDD za bolje performanse u svakodnevnom radu na kompjuteru (95%+ populacije)?
Naviše me zabavlja ekipa koja uzme i5/i7-xxxxk i grafu tipa R7 240/250 i onda se čudom čude i divljaju po forumima kak imaju bolesno OC-an i5/i7 a igra im šteka. Upravo zbog izjava kao tvoja gore.
Ako se pitaš zašto ovo pišem, slažem konfe za dosta ljudi i NIKAD nisam imao ne limitiran buđet, unutar kojeg treba složiti optimalne opće performanse. I nisam složio niti jednu Intel platformu. To ti je real life. Intel je jednostvano preskup za ono šro nudi.
A što se tiče APU-a, da, još nije isplativ, još moraju poraditi, ali definitivno su u prednosti nad Intelom (ako gledamo striktno APU) i idu u pravom smjeru. Nekako me podsjeća na shader vs. pipeline koji su imali ATI i NV ne tako davno.