View Single Post
Staro 17.02.2014., 10:04   #639
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Datum registracije: Nov 2006

Ovo partyi i sinko u istoj rečenici mi zvuče predobro. Možda malo drukčije gledam jer sam se tek vratio s Erasmusa

@Jole, zato ne treba uzimati svaki novi model. Ja sam 2007. kupio Canon S5 IS kojeg još uvijek imam. Zapravo sam najviše profitirao u super macro 0 cm modu. Sa ručnim postavkama se da izvući više, ali opet mislim da nije bio vrijedan tih para jer sam probao i jeftinije fotiće i onda se razočarao tim Canonom...

EDIT: BTW. zajebao sam se. Canon SX 280 ima ručne postavke. Ne znam gdje sam gledao.
-->
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Ja mislio da ti pričaš o istom cjenovnom rangu, a ono Canon 1400, a Nikon samo 1100kn skuplji
Vidi, meni treba fotić za partyje, da slikam svog sinka prilikom igranja u šumi i parku i da se zejebavam i iz hobija slikam po svom gradu da bi mi te slike za 10-15 godina bile u arhivi (imam slike koje sam okidao po gradu još iz davne 2003. pa se čudimo kako se grad izmjenio).
Ako mi je tada bio dobar DSC-P32 bez optičkog zooma i sa 3,2 MP, bit će mi sada dobar i ovaj Canon za 1400 (toliko je bio i taj DSC-P32 kad sam ga kupio).
Mislio sam da ima što vrijedno spomena do 1500kn, ali očito, sve je to manje više isto. Taj Canon malo samo odudara.
Ova usporedba je više bila da dočaram što sam htio reći. Jer dati 2500 kn za taj fotić je suludo, IMO. Ako neke razlike i ima na bolje, ne vrijedi toliko više para.. Moj rođak (Matija ZG na forumu) ima Canon EOS 1100D, koji košta isto. Prošlo ljeto sam ga posudio na dan-dva da se malo igram s njim i otišao na selo do dida malo testirati. Evo, tu prilažem dvije original full size fotke. I još su JPEG iz fotoaparata. Dakle, ništa nisam pipkao u Lightroomu

Da, slažem se, za ovo što si naveo, tebi će biti OK. Kad malog budeš slikao, vodi računa da imaš dosta svjetla, u suprotnom se okidač uspori i osoba na slici ostane mutna, ali to sigurno znaš od prije i iz iskustva s mobitelom.

Ovo partyi i sinko u istoj rečenici mi zvuče predobro. Možda malo drukčije gledam jer sam se tek vratio s Erasmusa

@Jole, zato ne treba uzimati svaki novi model. Ja sam 2007. kupio Canon S5 IS kojeg još uvijek imam. Zapravo sam najviše profitirao u super macro 0 cm modu. Sa ručnim postavkama se da izvući više, ali opet mislim da nije bio vrijedan tih para jer sam probao i jeftinije fotiće i onda se razočarao tim Canonom...

EDIT: BTW. zajebao sam se. Canon SX 280 ima ručne postavke. Ne znam gdje sam gledao.

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz

Zadnje izmijenjeno od: aski. 17.02.2014. u 10:29.
aski je offline   Reply With Quote