@Jole, zato ne treba uzimati svaki novi model. Ja sam 2007. kupio Canon S5 IS kojeg još uvijek imam. Zapravo sam najviše profitirao u super macro 0 cm modu. Sa ručnim postavkama se da izvući više, ali opet mislim da nije bio vrijedan tih para jer sam probao i jeftinije fotiće i onda se razočarao tim Canonom...
EDIT: BTW. zajebao sam se. Canon SX 280 ima ručne postavke.  Ne znam gdje sam gledao. -->
Citiraj:
Autor Drug Brko
Ja mislio da ti pričaš o istom cjenovnom rangu, a ono Canon 1400, a Nikon samo 1100kn skuplji 
Vidi, meni treba fotić za partyje, da slikam svog sinka prilikom igranja u šumi i parku i da se zejebavam i iz hobija slikam po svom gradu da bi mi te slike za 10-15 godina bile u arhivi (imam slike koje sam okidao po gradu još iz davne 2003. pa se čudimo kako se grad izmjenio).
Ako mi je tada bio dobar DSC-P32 bez optičkog zooma i sa 3,2 MP, bit će mi sada dobar i ovaj Canon za 1400 (toliko je bio i taj DSC-P32 kad sam ga kupio). 
Mislio sam da ima što vrijedno spomena do 1500kn, ali očito, sve je to manje više isto. Taj Canon malo samo odudara.
|
Ova usporedba je više bila da dočaram što sam htio reći. Jer dati 2500 kn za taj fotić je suludo, IMO. Ako neke razlike i ima na bolje, ne vrijedi toliko više para.. Moj rođak (Matija ZG na forumu) ima Canon EOS 1100D, koji košta isto. Prošlo ljeto sam ga posudio na dan-dva da se malo igram s njim i otišao na selo do dida malo testirati. Evo, tu prilažem dvije original full size fotke. I još su JPEG iz fotoaparata. Dakle, ništa nisam pipkao u Lightroomu
Da, slažem se, za ovo što si naveo, tebi će biti OK. Kad malog budeš slikao, vodi računa da imaš dosta svjetla, u suprotnom se okidač uspori i osoba na slici ostane mutna, ali to sigurno znaš od prije i iz iskustva s mobitelom.
@Jole, zato ne treba uzimati svaki novi model. Ja sam 2007. kupio Canon S5 IS kojeg još uvijek imam. Zapravo sam najviše profitirao u super macro 0 cm modu. Sa ručnim postavkama se da izvući više, ali opet mislim da nije bio vrijedan tih para jer sam probao i jeftinije fotiće i onda se razočarao tim Canonom...
EDIT: BTW. zajebao sam se. Canon SX 280 ima ručne postavke.  Ne znam gdje sam gledao.
Zadnje izmijenjeno od: aski. 17.02.2014. u 10:29.
|