Citiraj:
Autor The AC
Čim riješim financijske poteškoće uzimam si jedan 214se. A što se tiče navedenog downsidea vezanog uz metalne držače diskova - uzmu se male gumene "šajbice" i stave se između diska i držača pa će malo pomoći.
|
Je, navodno da ima tih gumenih sranja povoljno za kupit u hardveraju
Citiraj:
Autor tor
Potrošnja je krenula po zlu ugradnjom atoma. Je, to je štedljiv proc no ne može se mjeriti s marvelima i sličnima, osjetno je jači od njih no potrošnja je velika za ovaj segment tržišta.
Naravno da ti nema smila 214play model ako već imaš media player, bio on WD ili koji već. Ja imam Mede8er i ne pada mi na pamet uzimati neki DS na atomu ili slično - treba mi nešto što će trošiti što manje, biti što tiše i pružiti dom za 2x4 TB diskove  Ja sretan.
|
Model koji mi je najzanimljiviji (DS214, bez plusa, bez se i bez play) nema Atoma nego Marvell Armada XP Dual Core 1.066 GHz. Razlika 3.59W vs 9.12W je valjda zbog dual core i nešto bržeg takta, ali nekako sam imao dojam da bi takvi socijalni procesori (osobito Atom iz playa) danas trebali trošiti mnogo manje struje

. Pa cijeli laptop mi u idle bez monitora troši 10-ak watta, a ima i7 s GPU na sebi koji radi na 800-1100mHz...
Al dobro, ako računamo da će preko noći (0:00 do 8:00) trošit 0w, a između odlazit povremeno u sleep na 10W, godišnja potrošnja struje je zanemariva

.
Puno je lakše kupit i odjednom platit stvar koja troši manje/više, nego svaki mjesec gledat račun od HEP-a.