Citiraj:
Autor The AC
Čim riješim financijske poteškoće uzimam si jedan 214se. A što se tiče navedenog downsidea vezanog uz metalne držače diskova - uzmu se male gumene "šajbice" i stave se između diska i držača pa će malo pomoći.
|
ma naravno, no morao sam navesti bar jednu negativu
Citiraj:
Autor IcyTexx
Dugo vec gledam play... Ali jedina stvar u kojem bi trebao imati prednost ne radi... HW transkodiranje DTS audia u filmovima i serijama, a za SW transkodiranje nema snage. I to zato što Synology ne zeli dati pare za licencu.
Ako kroz mjesec-dva to ne riješe (a sumnjam da budu), prelazim na custom made masinu sa Intel i3 koja ce me kostat isto u pasivnom Streacom aluminijskom kucistu. Ili u nekom slicnom ali custom made koje bi bilo jos bolje.
Na kraju, i u Debianu se moze sredit apsolutno sve pa i mnogo mnogo vise nego na Synologyevom "OS"-u kojeg su koliko vidim zakljucali od instalacije programa. Samo sto nema user-friendly UI-a kojeg, budimo realni, se ne koristi bas previse nakon pocetnog setupa.
|
To sa DTS-om je, glupost ali su licence stvarno bezobrazno skupe (ne pričam to iz moje i tvoje perspektive, već iz perspektive proizvođača ovakve opreme naravno).
A što će ti i3 u takvom stroju? Overlik, i to priličan. Ja sam to uredno vozio na atomu, dok nisam uzeo DS.
A općenito što se tiče custom izrade - da, čuda se daju napraviti, po manjoj cijeni i svemu, nisi ograničen po mnogim pitanjima, pogotovo kad dođu licence i slične stvari u igru, no sve je super dok imaš volje i želje za time. Ja jesam, nekih 7-8 godina, sad više nemam niti vremena niti toliko želje za sastavljanjem takvih stvari. Ko zna, možda me ponovo lupi no sad su mi ovakva rješenja puno praktičnija i bolje.
No opet, svako ima pravo na svoje igralište
Citiraj:
Autor FitzTN
Ja sam planirao kupiti DS214 model zbog USB 3.0 sučelja (" backup backupa") i scheduled on/off, ali mi nikako nije jasno što je pošlo po zlu glede potrošnje. Ima skoro 3x veću potrošnju struje u mirovanju od DS214se modela  .
Ako posjedujem WD TV Live 1. generacije, ne bi imao baš nikakve koristi od kupovine playa? Za razliku u cijeni između 214/214play, a posebno 214se/214play se može kupiti i najnoviji WD TV Live (čak 2 kom u slučaju se/play).
Disklejmer: Nemam pojma je li WD TV Live i dalje najbolji/ najpovoljniji izbor, pa ako sam fulao:sorry  .
|
Potrošnja je krenula po zlu ugradnjom atoma. Je, to je štedljiv proc no ne može se mjeriti s marvelima i sličnima, osjetno je jači od njih no potrošnja je velika za ovaj segment tržišta.
Naravno da ti nema smila 214play model ako već imaš media player, bio on WD ili koji već. Ja imam Mede8er i ne pada mi na pamet uzimati neki DS na atomu ili slično - treba mi nešto što će trošiti što manje, biti što tiše i pružiti dom za 2x4 TB diskove

Ja sretan.