View Single Post
Staro 15.02.2014., 18:06   #1036
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Pratio sam dosta to kod nas za ekrane, ali nisam nigdje vidio da je nekome ekran pukao sam od sebe ili prilikom vađenja iz đepa. Svi kojima je ekran pukao su ga ili šišnuli, nagazili ili pretisnuli.

Što se tiče tvorničkog screenprotectora, jedna stvar je bitna. To NIJE screen protector to je AntiShatter Film. Dakle, ako staklo pukne, da se ne sasipa i ozlijedi ti nedajbože oko ili bilo koji drugi dio tijela, a i da spriječi veće oštećenje moba, kad se ekran može zamjeniti.

Taj ASF je lako grebiv i ako se ne skine ili ne preljepi screen protector odma na njega, užasno izgleda nakon nekog vremena korištenja, koliko sam vidio na netu. Ja sam čim sam ga izvukao iz kutije naljepio SP gore, kasnije sam stavio matt antifingerprint od rockymobile-a i imam ga dan danas gore i još ga nemam potrebe mjenjat.
Također naljepio sam ga i otpozadi jer je iza isto folija.

Ako se ASF skine, ispod je "golo" dragontrail staklo. Lijepo to izgleda, prst lijepo po tome ide i nemre se samo tako ogrebati. Navodno su i boje bolje. Neki onda na čisto staklo nakelje SP. E sad, garancija. Negdje kažu da se gubi, negdje kažu da se ne gubi. Znam da u njemačkoj, nizozemskoj i belgiji se ne gubi jamstvo. Kod nas mislim da da, ali to treba pitati Soyn Mobile HR na facebooku. I da, nema više Sony loga na mobitelu. Xperia T ima logo na staklu, Xperia Z nažalost nema nego na ASF-u.

Ponavljam, osobno ga nebi skidao, no ako kupuješ rabljeni mob sa ogrebanim ASF-om, onda ti se ne isplati keljiti na to SP jer ćeš imati mjehuriće i to jako loše izgleda. Onda ti savjetujem da se konzultiraš sa Sonyjem oko skidanja ASF-a i stavljanja SP-a na staklo.

Što se tiče mog user expirience sa screen protectorima, nikad nikakvih problema sa odazivom ili bilo čim. Ipak to nije neko kinesko smeće već flagship iz 2013 kojeg proizvođač nije zaboravio i uredno ga apdejta iako više nije glavni u krdu
Svaka cast kolega na detaljnom objasnjenju. Naravno ne kupujem polovni nego cu novi sa Amazona, tako da slusam tebe i odmah ljepim sp preko ASF-a ( mob ide staroj, a svi znamo da zene stavljaju mob u torbu sa svim zivim i nezivim, tako da je ostaviti ASF nezasticen ravno ludilu ). Btw kad smo kod Amazona, kako da budem siguran da je ovaj sim free i da ce radit kod nas, ne vidim nigdje taj info. I dali ovaj salju iz EU ili...?