Citiraj:
Autor Old Iggy
Gdje se to proturječim i po čemu sam ja to trgovac?
|
Ovo bas nema vise smisla. Gore sam ti napisao gdje se proturjecis da bi me ti nakon 2 izmjene opet pitao gdje. Dakle da rezimiramo, neda mi se quotat tocno post nadjes ti sam ako copy pasteas kad si sta rekao, a ja cu te citirat.
1. Ako je nedostatak, zamjena nema smisla jer će i novi uređaj imati nedostatak.
2. Ako jedan uređaj ima nedostatak, može i cijela serija imati nedostatak
3. No kod nedostatka korisnik bira što će i kako (može i povrat novca i zamjena i drugo, ZZP)
1. implicira cijela serija ima nedostatak i zamjena samim tim nema smisla, dok pod 2. vec impliciras da mozda ostali imaju isti nedostatak, ali mozda i ne, a pod 3. odjednom nedostatak i zamjena u istoj recenici.
dalje:
1. nigdje nema zamjene po defaultu
2. No kod nedostatka korisnik bira što će i kako (može i povrat novca i zamjena i drugo, ZZP)
Znaci jedno kontrira drugo. "Default" bi bilo nesto sto ide bez obzira na uvjete i razloge. Kako kod nedostatka kupac moze trazit zamjenu, te nigdje nije navedeno koji uvjeti moraju bit zadovoljeni (ako je ustanovljeno da je nedostatak), znaci da kupac SVAKI put moze trazit zamjenu, te je to defaultna akcija ako to kupac zeli.
dalje:
1.Kad bi ti bio u pravu, propala bi trgovina u RH jer bi svaki kvar mogao pasti pod neispravnost i potrebu zamjene cijelog proizvoda, da ne idem šire.
Objasnjeno gore, ali eto ti tvrdis da sam ja tu nesto izvrnuo, pa eto to mozemo trenutno zanemarit, ocito se ne slazemo oko formulacije te recenice koja je u najmanju ruku dvosmislena.
Citiraj:
Mislim da imaš ozbiljnih problema sa shvaćanjem. Ne postoji jedna isključiva situacija.
|
Nemam ja problema s shvacanjem, nego se ti spetljas pa kasnije nadopunjujes necim da bi to nekako opravdao.
Citiraj:
i po čemu sam ja to trgovac?
|
Pa rekao si da ti ovakvi kao ja dolaze. Kako ja pisem samo trgovcima i DI, a DI nisi, logika navodi samo na 1 zakljucak. Uzmem jos to kako zakovitlavas ono sto pise u zakonu i dodajes "rjesenje problema" iako je jasno u zakonu koje je rjesenje. Ako hoces ti to nadopuni ponovno s "takvi kao ti, samo ne ti" pa mozda mozemo nekog treceg ubacit u ovo.
Ako si pravnik, jadna nam drzava.