Citiraj:
Autor 2 die 4
Kaj ti za lov treba?
Ovo kaj ti je "bacyc" dao kao primjer je super tijelo, samo ja bi ipak išao ili na CREE Q5 ili Q2 jer su poznate diode kao tzv "troweri" dok sa P4 nisam siguran koliki trow bi imao.
Ja imam ovu http://dx.com/p/aurora-wf-600-ha-iii...7#.UvvBO7SFsg0
i mogu ti potvrditi da ima uzak snop koji baca (mjerio preko google earth-a) 400m i to u gradu. Ali na toj udaljenosti je snop nekih 20m cca u promjeru i jedva vidljiv, ali na 100 do 150 metara bez problema ćeš osvjetliti neki subjekt ili objekt! Idealna za namontirati na pušku jer je kratka (samo jedna 18659 baterija) relativno
Da nebi bilo da pretjerujem, dostupan sam za testiranje i mjerenje! 
|
Naravno da mi netreba za lov, mislim da se ni nesmije. Tražim nešto ok za noćno čuvanje.
Citiraj:
Autor Amdejac
Jedino je problem šta to više nije lov nego krivolov. Zabranjen je lov noću i stavljanje lampi na pušku.
|
Koliko ja znam, lov noću nije zabranjen, bar ono čekanje il kak to već zovu. A ovo za lampu se slažem.
EDIT:
Citiraj:
Autor Amdejac
@Pupo
Kakva čeka noču ako ne vidiš u što pucaš.
Sory, malo je OT. Lov može početi 2 sata prije svitanja do mraka. S time da mora postojati dnevnik lova, lovnik postroji lovce, pregleda oružje i municiju i kaže šta se i kako lovi. Jer ako se ide u lov na prepelice nesmiješ imati sačmu za divlje svinje jer to nije predmet lova i takav lovac se isključuje iz lova.
Lov sa čeke da, ali mora imati optičku vidljivost. Nesmiješ pucati u nešto što ne vidiš. Na pušci nesmiješ imati lampu niti nočnu optiku. (U nekim državama je dozvoljeno)
Sve ostale opcije koje si čuo od lovaca je krivolov, bez obzira što su u lovačkom društvu.
|
Pa i meni je to sasvim logično i normalno da je zabranjeno i da se neradi. Neznam di sam ja spomenuo lov sa svjetiljkom?