View Single Post
Staro 13.02.2014., 10:38   #1
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
FX-8320 na Asrock 880G Extreme 3 - Problem?

Evo da otvorim ovu temu na šaljiv način, znaš da si je**ni geek kad te cura za Valentinovo iznenadi sa novim procesorom - FX8320. Ona je samo znala da gledam neki "osmojezgreni" i otišla sama u Links po to, hahah, mogu mislit reakciju dečkiju tamo jer je još i plavuša

I nije mi vrag dao mira, morao sam to ugurat na trenutnu ploču iz naslova, jer koliko sam čitao po netu, dosta ekipe i radi normalno makar ga ploča službeno ne podržava(prvobitno je, pa su maknuli sa sajta, znači u sivoj zoni je), ali opet nekima i throtlla i slično. Ploča sama po sebi podržava do 140W TDP-a, a debelo OCani X6 Phenomi povuku i daleko više.

I sad, bios skuži procesor, čak namjesti i FSB na 2600mhz boota, sve ok, ali Windowsi se nikako ne dižu. Zapne čim se pojavi Win logo ili welcome screen.

I sad vas molim za savjet, da li da pokušam reinstalirati windowse jer se pri dizanju istih možda nešto poremetilo - možda druga arhitektura proca im smeta ili nešto s driverima jer u safe mode uđe normalno...?

Ili da se uopće ne zamaram s pokušajem instalacije i prvo kupim novu ploču? Mislim, nova ploča je svakako u planu u budućnosti, ali sam mislio ako i ova može poslužit, zašto ne...

Nadu mi daje jer ju Bios normalno skuži sve, možda samo Winsi zajebavaju...

Sad sam došao na ideju, možda bootat sa Hirens CD-a i provjerit sa stabilnost? Hah, sad sam valjda sam sebi odgovorio, damn

EDIT:

Zapravo sam htio i pitati da li netko ima iskustva sa radom FX-a na ovoj ili 890G ploči (posto su isti shit) iz prve ruke?

Zadnje izmijenjeno od: Sam Fischer. 13.02.2014. u 11:23.
Sam Fischer je offline   Reply With Quote