hungry, for a little more
Datum registracije: Sep 2007
|
Molim preporuku za nadogradnju, iako je više zamjena platforme.
Namjeravam zadržati: - Noname kućište, nije loše, teško i veliko, mijenjati ću u etapi 2
- Napajanje - Fortron 350W silent storm
- Svu periferiju
- SSD - Vertex 4
Htio bih promijeniti sada i treba mi preporuka za etapu 1: - Matičnu
- RAM
- Procesor
- Hladnjak - ako moram
Mijenjati ću kasnije u etapi 2:
Što želim: - Najradije Kaverija, iako, čitajući recenzije, nisam siguran da je to pravi izbor za mene
- Što tiše, manje i štedljivije računalo
- Računalo dovoljno jako za moje potrebe
Koje su moje potrebe i želje: - Realno, najviše vremena provedem u Chromeu, sve je na internetu danas.
- S obzirom na stanje trenutne konfiguracije ne igram se, a nemam ni vremena za to.
- Ipak, ako se jednog dana odlučim okušati u laganom video editingu, htio bih da mogu učiti osnove. Isto vrijedi i za statičnu grafiku, a la Photoshop, GIMP, Corel i Inkscape. Pa da mi to ne bude prevelika patnja na kompu
- Jako mi se sviđa koncept APU-a, iako ne bježim od Intela + Radeon.
- Htio bih računalo nakon etape 2 da se ne čuje osim kad prislonim uho na njega
- Ako je prethodna točka moguća uz Corsair integrirano vodeno, htio bih i njega
- Htio bih 16GB RAM-a, ako će mi činiti ikakvu razliku u Eclipseu, SQL Developeru, XE Oracle bazi koja se vrti lokalno, PyCharmu, RStudiou (RStudiu?) i slično, a u odnosu na 8GB (naravno, ne vrti se sve istovremeno)
- Nužno mi je imati dovoljno dobru podršku za 2 (ili eventualno 3) monitora. Pod time mislim sve na digitalnim izlazima, bez kemijanja sa aktivnim konverterima, po mogućnosti ekvivalent SurroundViewa ako kupim još jedan isti monitor na 1080p ili ovaj lijepo uparim s nekim 1440p (1600p ako uđem u ormar, a ono s druge strane ulična lampa i faun).
- Ako ćete predlagati i kućište, želim da bude prekrasno, jednobojno (crno?) i ima minimalan broj bridova, po mogućnosti 12 vidljivih

Hvala svima koji su stigli do ovdje, u obzir dolazi i PCE tržnica za pojedine komponente, iako preferiram garanciju iz dućana. Najčešće kupujem u ADM-u, ali nije nužno. Gotovina, i to što manje iste, a da može sve gore nabrojano. Znam da neće biti jeftino, ali hej, još imam Prescotta i služi mi za sve što mi treba, na toliko godina, i nije strašno.
EDIT: Imam Scythe Ninju 2 na 478, i sve adaptere, ne znam koji su svi dolazili uz njega.
Zadnje izmijenjeno od: Feyd. 13.02.2014. u 10:38.
|