Nebih otkrivao toplu vodu, ali u vezi daljinca, iskrena preporuka za XBMC remote aplikaciju za iOS i Android. Ja imam tu "sreću" da imam jedan poluispravan ifon 4 koji mi je sad dedicirani daljinac za XBMC. Jest da se aplikacija plaća nešto sitno, ali i vrijedi. Ima funkciju daljinskog u klasičnom smislu te riječi, ali ga se zapravo ne koristi tako, nego aplikacija na samom mobu prikazuje popis filmova u dediciranom folderu, sa coverom, opisom i mogucnosti gledanja cak i trailera na samom mobu, pokretanja filma iz tog popisa filmova klikom na naziv, kada se lice aplikacije mijenja u "now playing" sa osnovnim kontrolama, pauza, stop, play itd, te sliderom za premotavanje. Isto vrijedi i za muziku itd. Cak ide toliko daleko da se i video/audio plugini bez problema konfiguriraju/prikazuju/pokreću na samom mobu, bez potrebe za napikavanjem po virtualnim up/down itd. tipkama ko na daljincu. Dakle, za pokretanje i upravljanje filmom ili muzikom ne treba nista na televizoru u kontrolama XBMC-a pomicati sim tam. Fakat super funkcionira, jednostavno i brzo. Titlovi i sve drugo pametno rješeno, opet bez puno napikavanja.
Ako se upari kao kod mene, sa mašinom koja ima WOL funkciju, aplikacija pali i gasi uređaj bez frke.
Da se odmah pohvalim, imam za XBMC dedicirani Shuttle mini itx komp sa dual core atomom, ati grafikom za gpu akceleraciju, 4gb ddr3 rama i 128gb ssd-om, sve potpuno pasivno hlađeno, vrti full hd bez frke, u potpunoj tisini, trosi ko upaljac i stoji iza tv-a.
XBMC se pali automatiše po podizanju Windowsa, boot je izrazito kratak i dok upalim tv i otkljucam mob, vec smo ready to go. Jest malko overkill, ali vrijedi svake lipice, i komp i aplikacija. Neznam kak bi sad bez toga, a kak sam prije bez toga uopce zivio
E i da, airplay i XBMC za ovo kaj Tech veli, nevjerohebenowatno.