Stigao ramos i9.Kako sam obecao evo kratki review:
Ramos I9 Tablet Features:
CPU: Intel Z2580 2GHz
GPU: PowerVR SGX544MP2
RAM LPDDR2 2GB
Storage 16GB EMMC
Shell Material Glass
Screen: Capacitive Touchscreen, 1920*1200 High-resolution Screen
Size: 8.9 inch
Resolution: 1920*1200 Pixels
Visible Angle: 178°
Display: IPS
Dual Camera : Front camera, 2.0 Megapixels Back Camera, 5.0 Megapixels
Ramos I9 Tablet PC other Details:
Multi-Touch Yes, 10 points touch
OTG: Yes
Play Store: Yes, built in
Extend Card Support TF card up to 32GB extended
Gravity Sensor Yes
Android Market Yes
Skype Yes
Email and Browser: Yes, built in
WIFI: Yes, 802.11 b/g/n
3G : Not built in, support external 3G dongle
Earphone Interface 3.5mm
Video 1080P, AVI/MOV/MP4/RMVB/FLV/MKV…
Music MP3/WMA/WAV/APE/AAC/FLAC/OGG
Ebook UMD, TXT, PDF, HTML, RTF, FB2…
Work Time: Up to 8~10 hours
Battery : 7000 mAh
Narucen sa
http://www.ramos-tablet.com/
narucen 23.1. stigao danas tj. 12.2.2014.
platio carini sveukupno 360kn,znaci cijeli tablet izasao 1700kn
Izgled: tab je izgledom jako slican iphone 4, znaci sprijeda i straga je od stakla (valjda jer ne mogu nikako skuzit da li je staklo ili plastika :-) ) okolo je aluminij. Nekom takav izgled pase nekom ne,meni je ok.
Tipka za paljenje i vol + - su ok. Kazem ok jer nije kao na Ipad-u da je ono skoro zacementirano.
Ima i slot za sd kartice, koji je blaga katastrofa, ne mogu nikako skuzit kako da okrenem karticu,bojim se ugurat da ne bi zapela,pa ako netko ima ovakav tablet zamolio bih da mi poslika kako da okrenem karticu i koliko ju duboko smijem stisnut.
Inace, za ostale kineze na kojima sa radio,telefoni, tableti, dosad ima najbolju kvalitetu izrade, cak i od pipa m6 pro,na kojem sam radio,a pipo valjda slovi za jedan od boljih brandova.
Ekran:
Ekran je stvarno kul. 1920x1200, hd filmovi odlicno izgledaju,kut vidlivosti je odlican,tj. odlicno se vidi iz svih kutova.
Zvuk:
Jako dobar, bez problema se mogu gledat filmovi bez potrebe za slusalicama.
WIFI:
OK,u susjednoj sobi izgibi crticu dvije signala,ali brzina je i dalje odlicna.
Brzina:
ODlicna. Nista ne steka,imam gore na njemu nekih 15 aplikacija, sve funkcionira dobro i fluidno. Od igrica sam igrao sam temple run 2,ali to radi odlicno valjda i na 3 godine starim tabletima. Ne igram igre na tabu,tako da vise od toga ne mogu reci.
Antutu nekih 20 tisuca,ako nekome to nesto znaci.
Pros:
Subjektivno misljenje, ali tab je stvarno lijep. Ljepsi od bilo kojeg kineza kojeg sam do sad vidio,ipada,samsunga itd. ali to je moje misljenje:-)
Kvaliteta izrade za jednog kineza, nije na razini ipada ili samsunga... ali cist ok.
Zvuk,po meni odlican.
Ekran jos bolji.
Cons:
Jebeni utor za karticu. Nije valjda da ne znam stavit karticu, ako sam u pravu, onda su s ovim zajebavali dobar tablet, stvarno me zivcira.
Garancija, koju moras ostvarivat vracanjem nazad u kinu, sto je eventualni zajeb.
Nadam se da je gore neki screen protector. Jer ili su ga vrhunski zaljepili pa ne mogu ni skuzit da postoji ili imam ausvinkl jer uz rub postoji pola mm kao tockica,izgleda identicno kao kad se protector krene odljeplivat.
Moja ocjena je 8/10, cisto radi tog utora sd kartice koji moguce da odlicno radi (jer sam inace na netu negdje proocitao da je teže ubacit i vadit karticu) ali mogli su tu bolje rijesit. I garancije iz kine.
Kome te 2 stvari ne smetaju, preporuka.
evo i koja slika: