View Single Post
Staro 12.02.2014., 15:27   #521
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Pozdrav, iman jedno pitanje a nije toliko vezano za overclock.

Konfa iz potpisa je u igri, i sad, u msi afterburneru sam namistia onu krivulju povecanja fan speeda% ovisno o temperaturi. Ima opcija da mi kad sam unutar neke igre u lijevom gornjem uglu ispisuje temperaturu, opterecenje graficke u % i fan speed u %. Postoji li takvo nesto i za cpu?

Imam nesto slicno, onaj asrock extreme tuner, i u njemu su cpu fan i chassis fan namjesteni na lvl 10/10 non stop, pa me zanima nesto sta bi ih automatski dizalo/spustalo lvl ventova ovisno o temperaturi da ne moram ja rucno u tom asrock tuneru. Takoder, taj programcic nema opciju tog in-game overlaya.

Hvala
meni je to rjeseno sa PWM ventovima. svi su spojeni na konektor na maticnoj koja podrzava PWM i onda u BIOSU namjestis sve.
radi odlicno vec duze vremena. u idili su mi ventovi ~700, a u loadu ~1200rpm.
idila mi je necujna.
svi ventovi su noctua 120mm.

sto se tice overlay-a da u igrama imas prikaz temp i druge info, neznam za takav i interesira me isto dali postoji iako najvaznije mi je ovo za grafu sto imam kroz AB, a za proc upalim real temp ili aidu pa poslje pogledam max temp. ak sta treba.

postoji i ono namjestane ventova sa speedfan-om ak se ne varam, al nikad nisam po tome prckao i probavao.

extreme tuner sam bio probao dok mi je komp bio nov i znam da sam ga zbog neceg maknuo, al ne sjecam se zbog cega tocno.

edit: sad vidim da bi ovo trebalo prebacit u temu hladenja mozda
geronimo_2 je offline   Reply With Quote