View Single Post
Staro 12.02.2014., 01:33   #517
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor webstartm Pregled postova
Mozda je promasena tema al nisan nasa prikladniju

Znaci Spire kepler rev 2. + Athlon 750k + Asrock FM2A88M Extreme4+
i saphire 7770 GHz edition 1gb gddr5

Nemogu kontrolirat brzinu vrtnje venta na hladnjaku...stalno je na max...
speedfan http://prntscr.com/2rjewj
ima jedan vent na kucistu,mislim da je to ovaj 3k sta se vrti (nemogu ga kontrolirat,kad +- brzinu u %,nista se neminja)
CPU fan opce neocitava
Jedino GPu dobro ocitava i mogu kontrolirat

Koliko vidim spire je spojen 3 pinskim u 4 pinsko na maticnu, pise CPU_FAN1
a ovaj na kucistu je spojen 3 pin u 3pin pise PWR_FAN1

Ima jos jedno 3 pinsko CPU_FAN2 ...

Kako smanjit brzinu vrtnje ventova?
Samo 4-pinske ili PWM možeš kontrolirati iz BIOS-a. Što znači da ti preostaje nabaviti neki kontroler za reguliranje brzine ventilatore, kao što je Zalman Fan Mate ili neki skuplji koji se montiraju u 3.5" ili 5.25" utore u kućištu.

Citiraj:
Autor dzajko Pregled postova
Pozdrav ekipi evo uzeo neke nove stvarčice pa me zanima koje voltaže da stavim, koje opcije uključim/isključim, procesor je i5-4400 a matična asrock-h81m-hds, memorija kingston 1600MHz hyperblue (za koju mi u biosu piše 1333 MHz-pa me i to zanima zasto)
Obzirom da se radi o zaključanom procesoru i "H" čipsetu, nema puno stvari koje možeš napraviti. Eventualno se možeš poigrati sa smanjivanjem napona procesora kako bi dobio niže temperature. I gašenje power saving funkcija procesora, iako ne dobivaš nešto posebno s ovim.

Isto tako možeš podesiti memorijski množitelj na 16 (ili 1600, kako gdje), obzirom da imaš 1600MHz deklariranu memoriju. To sve možeš napraviti u OC Tweaker sekciji u BIOS-u (DRAM Frequency opcija), a u DRAM Configuration možeš eventualno stegnuti latencije.
Razer je offline   Reply With Quote