View Single Post
Staro 11.02.2014., 16:31   #9
virus1
Premium
Moj komp
 
virus1's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 495
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Dva pina u sredini 4pin molexa za napajanje su GND i imaju električnu vezu s kučištem ODDa i HDDa koji su van kučišta. Upravo provjereno. Znači da su uzemljeni preko napajanja ako već nisu direktno preko kučišta.
Vidim da ste već sve shvatili, međutim ja sam imao više problema po iskustvu zbog "previše uzemljenja" ajmo reći to tako zdravo seljački, tj problem sa front panell-ima i tzv Ground Loopom na izlazu za slušalice i onda imaš osjećaj da ti cijeli komp živi i diše u ušima, jer bi maheri prespojili još jednom žicom front USB i 3.5" micro jack dok je ploča već bila uzemljena i preko kabela do 3.5",... i onda ti ne preostaje ništa nego sam svoj majstor, negdje je to izvedeno preko zalemljene žice koja ide od front USB do 3.5" pa se ona samo precvika/odkloni no negdje je to izvedeno preko štampane pločice pa treba "strugati" vod.
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=208880 ovdje je riječ o Antec 300 ali ja sam se susreo sa masu kučišta sa istim problemima, nadam se da će nekome pomoći, ja sam se preporodio.
virus1 je offline   Reply With Quote