Dal mi netko ko ima albis 8100 spojenog preko HDMI može pratit recimo 24kitchen(on najviše) i history dal će imat kakvih trzanja pa da mi javi ako uoči kakva trzanja. Ja povremeno imam nekakva smrzavanja na pol sekunde nekad i pikselizacija uglavnom vrlo iritantno.
Naime tehničar mi je sad bio i reko kao možeš ti prijavljivat to ti je globalno tako, ja sam mu na to reko kako mojim frendovima nikom ne šteka, kaže on meni možda neki tvoji kompići ne prate te kanale iste, ja reko to je oni gledaju druge mislim meni drugi isto ne štekaju nego samo par. U petak kad su mi drugi bili su zeznuli pin u koaksijalnom kablu ugurali su ga nekako unutra onaj šta ide u antenski ulaz i to još bandridge kabel koji sam platio 100 i neš kn. Još sam ja pitao ovog kao zašto kabel tako pleše unutra kaže on "ma to je najmanji problem" reko ok pogledam risiver unutra čvrsto stoji ona njegova zalemljena. No kad su otišli i ja sam uočio da je nekako pin taj previše unutra no mislio sam ono imam slike u tehničkim opcijama sve izgleda uredno pa reko nije valjda niš tj. mislio sam da tako normalno stoji pin unutra. I sad mi ovaj tehničar stavi u svoj uređaj antenu ja mu kažem da su mi već 4x mjerili i da imam 77dB(više nego idealno, trenutno kad je izmjerio je 71 bio, idealan je 65dB) on sad stavi i kaže neš pada signal kao kabel nevalja i pogleda unutra kabel kaže mi pin unutra ti je otišo. Ja reko to su mi ovi u petak napravili prije tog je bio normalan jer sam ja osobno stavljao i vadio više puta i uvijek je čvrsto stajalo. No dobro i sad nije naravno htio priznat niti mi napravit novi kabel nego mi je samo precvikao ovaj konektor i stavio neku jeftinjaru, eto tolko o b.netovcima katastrofa. Kupit ću nekog jakog koaksijalca pa ovog zamjenit no sumnjam da će uklonit to ovo štekanje, a ako mi netko dojavi da i njima šteka onda stvarno i je globalno da šteka.
EDIT:
Riješen problem sa tv-om, spojio kvalitetan kabel koji sam solo složio tj. nabio f konektore na njega i stavio f na rf konektor muški i ženski ukopčao fino i signal skočio za 8-10%(varira) u usporedbi sa starim koaksijalcem. Dakle bandridge kablovi su marketinški trik ljudi nemojte to kupovat smeće, ja sam mislio cijelo vrijeme da su fkt dobri i kvalitetni, al tolko su me razočarali užas, rađe si uzmite bilo koji 7-8kn metar koaksijalca i kupite dva f konektora i em će vam bolji kabel bit em ćete jeftinije proć jer recimo da trebate ko ja 5m kabla, Bandridge 5m košta cca. 70-80kn.