Kao elektroničara po struci koji si u zadnje vrijeme gleda uzeti novo kučište, imam problem s kučištima koja su iznutra obojana u crno.
Problem je u tome što zbog te crne farbe pati uzemljenje komponenti zbog čega primjerice niti jedan server nema crnu unutrašnjost. Diskovi, optika i mjesta gdje se kartice i matična ploča šarafe za kučište su ujedno i mjesta za uzemljenje i ako tu nema električnog kontakta el. filteri ne rade dobro i EMI se ne odvlači sa kučišta u zemlju, a boja je izolator. O plastičnim vodilicama za HDD da i ne govorim.
Danas izgleda više ne možeš naći neko skuplje/bolje kučište koje nije ofarbano iznutra. To mi je osobno totalno bezveze s obzirom da mi je kučište stalno zatvoreno i nitko ga ne gleda iznutra. OK, ima onih koji imaju prozor i pale se na takve stvari pa bi htjeli crno iznutra, ali zar danas baš sva kučišta moraju biti takva?
Netko će možda reći da ga baš briga za to da mu nikad ništa nije krepalo u kanti zbog toga, ali to ne može nitko reći sa sigurnošću.