View Single Post
Staro 10.02.2014., 23:02   #6284
Tauren
Registered User

Tauren's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor lolofuxy Pregled postova
Pitanje je sto tocno zelis - od pocetka maksimum za svoj novac ili zelis napraviti dobru bazu s jakim procesorom, maticnom i napajanjem pa da si postupno samo nadodas rama, jaci gpu, ssd itd ... Po ovom napisanom si izmedju, a ni budjet ti nije pretjerano visok.
Pa više sam za to da dobijem maksimum u ovom trenutku, eventualno poslije dodam još RAM-a.

Prije 6 godina sam nabavio E6550 Core 2 Duo, GA-P35C-DS3, 2 GB DDR2 RAM, Radeon HD 3870, s namjerom da kasnije stavim 4-jezgreni CPU, ali je matična u međuvremenu zastarjela...

Ne znam kakva je situacija danas, jel bi se isplatilo nešto kemijati s obzirom na buđet?

Citiraj:
Isto tako je pitanje na koje tocno igre ciljas jer i o tome moze ovisiti izbor platforme.
Pa recimo - Heroes of the Storm i GTA 5 od nadolazećih, možda i poneki noviji FPS naslov.

Citiraj:
Osobno s obje maticne nisam imao problema, ali navodno B75 PRO3-M ima problema sa usb kontrolerima (2.0 ili 3.0 odlaze sami od sebe).
Isprika, radi se o Asrock B75 Pro3 - Intel B75, dakle bez M.
To je ona duža matična koja ide u midi tower kučište, ako sam dobro primjetio.

Citiraj:
Nvidia i Intel su must have ili dolaze u obzir Amd/Ati? Inace uskoro ti izlazi GTX 750 - 750 Ti model pa ako ciljas na Nvidiu nebi se bilo lose strpiti jos malo.

Hard ti je sata ili pata?
Ne moraju biti Intel i nVidia, htio bih najjaču konfiguraciju unutar buđeta, dakle do oko 4000 kn.

I još jedno pitanje, jel bolje kombinirati Intel sa nVidiom, a AMD sa Radeonkama ili to nema veze?

Gore je netko spomenuo kako su nove konzole na AMD-u.
Postoji li zato mogućnost da će i igre biti možda malo bolje optimizirane za AMD-Radeon kombinaciju?

Hard je sata, pa neće biti problema.
Tauren je offline   Reply With Quote