Da podijelim i ja svoja iskustva sa Protisom, pozitivna. Zamislite si to
Ne mogu svjedočit o njihovom osoblju koja radi u trgovini, ali sa ekipom koja je na webu i telefonu, uvijek su bili ljubazni i voljni pomoći.
Imao sam dosad dvije reklamacije kod njih, prije nekih 6 mjeseci je matična došla mrtva iz kutije, zamijenili su je bez pitanja u roku nekih tjedan dana je bilo(što je normalna procedura naravno), i poslali novu.
A sad o iskustvu koje sam imao sa reklamacijom OCZ Vector SSD smeća. Umro je skroz prije 3 tjedna(nakon nekih borbi,
1,
2) i poslao sam ga u ponedjeljak natrag u Protis. Radio je ~6 mjeseci, te sam tako imao još 4 i skoro pol godine jamstva na njega. Vratio se taj tjedan u petak, i došao je umjesto njega
refurbished OCZ Vector 256GB. Bio sam skeptičan da će radit kak spada, i naravno kad sam ga priključio u PC nije ga ni očitavao niti jedan komp u kući.
Naravno, mogao bih se tu bunit i pljuvat po Protisu/Ezyu kak ne valjaju itd, ali mislim da nema smisla uzimajući u obzir da je ovo turbulentno vrijeme za OCZ(nedavni bankrot), a i činjenica da u krajnjoj liniji Ezy, ovlašteni servis za OCZ, šalje SSD kakav oni dobiju od OCZ-a, i koji je naravno trebao biti ispravan.
Šaljem i taj SSD slijedeći tjedan natrag u Protis, dobivam odgovor za nekoliko dana da će mi umjesto OCZ-a, ako utvrde da je i ovaj neispravan, poslati neki drugi SSD koji meni odgovara. Čekao sam odgovor do slijedećeg tjedna, i naravno bio je mrtav i u servisu, te sam izabrao kao zamjenu Samsung 840 Pro 256GB. Poslali su mi njega, došao je jučer kod mene doma, vratili su razliku na moj račun u banci(razlika u cijeni kad sam ja kupio OCZ-a i sad trenutna cijena Samsunga), te kroz cijeli ovaj postupak su oni platili poštarinu.
Mislim da je ovo normalna procedura, te ih moram pohvaliti na susretljivosti koju su pokazali. Naravno ovo su samo moja iskustva, te mi nije namjera omalovažavati iskustva drugih korisnika ovdje. No eto, svjedočim da nisu tak crni