Citiraj:
Autor panda505
/cut
nisam ti ja bandwagoner koji za strani klub navija čisto zato jer je klub popularan, a da nisam nijednom koračio nogom u zemlju i ne znam dreknuti ni riječi jezika, pobogu, rođen sam u švabiji, a prvi odlazak na Olympiastadion mi je bio još nisam ni 5 godina navršio
/cut
|
Nisam znao da za navijanje postoji neki pravilnih ili nekakav psihotest,pa ako prodjes pravi si navijac. Znaci nijedan klub ne bi trebao imati ajmorec "svjeze" navijace nego za taj klub treba navijat samo onaj koji zna povijest kluba u najsitnije detalje i biti najmanje 20 puta na tekmi i to od prije 20 godina pa i prije. Ima ljudi koji si nikad u zivotu nisu mogli priustiti odlazak na tekmu npr Chelsea ili Reala,pa navijaju za njih strastveno (znam neki ce reci,da su pravi navijaci,snasli bi se jel

. Neki od njih par mjeseci ,a neki 5-20-30-50 godina. Gdje pise pravilo koliko tko treba za neki klub navijati? Znaci ako ja zelim od danas navijati za npr. tvoj Bayern,a nikad nisam bio na tekmi, mene nece nitko priznati kao navijaca? A sto ako meni osobno uopce nije bitno prizna li me netko ili ne kao navijaca nego samo zelim uzivati u njihovim tekmama? Jesam li ja onda ustvari navijac ili samo glumim navijanje jer je klub popularan? A sta ako ja imam 75 godina, navijam za Bayern od 11. godine rođenja a ne znam njemacki i nikad nisam bio u Njemackoj? Jesam li bolji ili losiji navijac od tebe? Nisu mi jasna pravila,a cesto citam ovakve izjave (ne mislim na tebe kao pojedinca nego opcenito) pa me zanima. Pogotovo za Chelsea koji se promijenio nakon dolaska Abramoviča,ciji navijaci (valjda samo nasi, ne svi naravno,ali cesto se spominju) ne priznaju navijace od dolaska Abramoviča nadalje.