Tema: PayPal
View Single Post
Staro 04.02.2014., 13:54   #2052
robigrg
Registered User

Datum registracije: Jan 2014
Da li netko može odgovoriti ili me savjetovati u vezi mog problema kojeg su mi paypal dodatno zakomplicirali.
Imam 2 kartice na paypalu. Jedna je u kunama i s njom kupujem. Druga je u € i na nju mi dolaze rezervacije od turizma.
I prije misec dana sam iša vidit jednu jedinu uplatu preko paypala od 86€, na € karticu - račun u banci sam dobio 80.1€. Što je veliki postotak, a kako očekujem malo veće iznose ovo ljeto otišao sam provjerit na paypal tu transkaciju.
I tamo vidim da su prvo € sa paypal računa promijenili u kune, pa je onda opet promjenjeno u €. Tamo ne vidim tko je radio promjenu valuta, banka ili paypal.
Onda sam ih upitao zašto su dva puta mijenjali valutu, a dobio sam odgovor da su uplate moguče samu u domačoj valuti koja je u kod nas €.
Onda sam ih rekao da mi je valuta na banci €. I pitao ih gdje manje gubim ako te € šaljem na kunski ili na € račun. Onda sam dobio odgovor od drugog koji kaže da će mi prominit račun u € i tako neće biti konverzija.
Onda sam opet pitao da mi daju primjer transfera 100€ kunski i primjer transfera 100€ na € račun (karticu).
Međutim javio se 3 paypalovac koji je rekao da će mi promjenit valutu kunskog u €. Na što sam totalno popi.dio i sve ponovo počeo pisat. I objašnjavat koja je kartica kunska koja je €, i da mi je jedna za plačanje, a druga za rezervacije i da mi je ta transakcija pojela veliki novac koji će biti još veći sljedeče lito...
I tako se javi njih desetak koji bi svašta napravili s mojim karticama osim onoga što meni treba, ato je da karticu koja je u € tretiraju kao karticu u € a ne u kunama. A nema šanse da mi pokažu primjer transakcije na kunski, i primjer transakcije na € karticu.
I sve to tako do danas kad sam primio poruku da je lik napokon riješio moj problem i da mi je prebacio valutu kunske kartice u eure. Što uopče nisam tražio. Tražio sam da mi karticu kojoj je valuta € tretiraju ka takvu, a ne da mi promjene to u kune, pa onda opet u €.
Uglavnom umjesto da mi objasne kako se odvija transakcija na kunski , a kako na € račun i daju mi priliku da odaberem jeftiniju opciju, oni su sad prebacili kunsku karticu u € tako da će sad kad budem plačao neštu u dolarima prvo promijenit kune s mog računa u eure, pa onda u dolare.
A problem sa primanjem uplata na € karticu idalje ostaje.
Vrlo je teško ostvarit ikakvu komunikaciju sa paypalom jer svaki put se javi druga osoba koja vjerovatno pročita prvu rečenicu i onda odgovori na post.
Da li netko od vas zna šta je bolje?
Kad primim novce u € da li mi je jeftinije slati na kunski račun ili na € račun?
Da li je istina ako mi paypal šalje novce na karticu u Hrvatskoj da onda isplata mora bitu u kunama (domačoj valuti), pa ako je € račun onda se te kune opet prebace u € iako je na paypal računu novac primljen u €?
Hvala
robigrg je offline   Reply With Quote