Mislim da jedino kvalitetno sto mozes kupiti za te pare je nesto polovno iz higher end business klase (pred par godina su takvi laptopi bili preko 10.000kn). Trziste je u banani, ljudi nemaju para, dalo bi se ubost nesto za male pare.
Al zapravo za stvarno jako male pare mozes dobit odlicnu klasu laptopa tipa sa Core2Duo procesorom. Pazi, to su sve laptopi sa vrhunskom mehanikom i ojacanjima o kakvima ovi plasticnjaci sa 'garancijom' mogu samo sanjati.
Evo ti kratki popis preporuka:
Lenovo R61 ili T61 (necujan i ne pregrijava se, preporuka)
HP EliteBook 8510p ili 8530p (nemoj gledat 'w' seriju jer su glasni)
DELL Latitude D820 (nadam se da sam pogodio model)
Toshiba Tecra A9 (procesor se malo previse grije za moje pojmove, ali radi bez problema)
Racunaj da ih mozes dobiti za 1200-1300kn i jos ti ostane toliko u dzepu, pa ako ovaj i crkne, uvijek mozes kupit drugi. Kod laptopa iz ove generacije je jedino bitno da nemaju Quadro NVS130 ili NVS140 graficku jer su te poznate da su crkavale, IIRC to je bilo do nVidije (meni konkretno dva komada T61 i jedna Tecra S5 vrisnuli, cuo sam za jos neke DELLove). Dakle, ako ima integriranu grafulju, onda je to pun pogodak za ono sto ti treba.
I, uvijek mozes koristiti RMClock da smanjis voltaze na procesoru cime mu direktno i snizavas temperaturu.
A ako moras kupovat na kartice jer nema druge, onda se bojim da ti ne mogu pomoci...