View Single Post
Staro 03.02.2014., 23:24   #154
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
Al ti i sad pricas o izradi i korisnickom pristupu, šta se Jabuke tiče izrada im je stvarno na nivou, i tu im nemam reci niti jednu jedinu zamjerku, ni što se mobitela ni ostalih uređaja, doduse naplate to oni fino al isplati se
Ranije sam dokazao da ne naplate u svim proizvodima jer nitko nije našao da postoji neki laptop koji je kao cjelina kvalitetniji (lista benefita je spomenuta ranije), a jeftiniji ili jednako skup kao MBP. Pri tome ne gledam cijene u Hrvatskoj, jer su tu stvarno prenapuhane (model koji sam ja spominjao je kod nas skuplji 5.5k kn od onog u americi) i ja prvi ne bi nikad toliko para iskeširao, ma da je i od zlata. I da koristim Windows i isključivo Windows ili neku od Linux distri, svejedno bi uzeo MBP kao bazu za taj OS.

Isto tako i ovaj Mac Pro... Jes, vjerojatno je skuplji od PC-a u jeftinijim varijantama od ovog sa linka, ali opet ne možeš dobiti _identičnu jednako kvalitetnu i složenu_ stvar u PC svijetu. Zato nema razloga nazivati cjenovnu razliku između dva takva sustava "Apple taxom" jer komparabilna stvarčica Mac Prou jednostavno ne postoji. To je više cijena koju platiš radi te ogromne razlike i sume komponenata u cjelinu u usporedbi sa nekim sistemom kojeg možeš sam sagraditi. A sad, dal ti treba baš Mac Pro ili možeš preživjeti sa nekim custom buildom ako je jeftiniji i jednako toliko drugačiji od Proa, to je subjektivna stvar. Da svi odabiru drugu opciju, paralelno tome bi svi trebali kupovat identično napravljene košulje, svako jutro bi se proizvodio kruh istog oblika i sastava, a od autiju bi se prodavao samo Yugo jer može sve što može i većina ostalih autiju.
http://www.extremetech.com/computing...ent-windows-pc
IcyTexx je offline   Reply With Quote