Ne funkcionira ni iPad Air sa svojih mizernih 1GB RAMa ako želiš gledat više od jednog taba u Safariju.
Kako uglavnom surfam na iPadu i čitam PDF-ove, baš radi toga sa Safarijem ću ga se možda riješiti prije nego što sam očekivao.
Ne razumijem kako mogu metnut samo 1GB u takav stroj.
Win koristim 10+ godina otkad pamtim, OS X zadnje dvije i pol, uvijek bi odabrao OS X. Al jednostavno ne mogu reći što je "stabilnije i bolje" jer su običnom korisniku, pa i meni koji se razumijem u njih skoro pa isti po tom pitanju. Ni jedan ni drugi mi se ne ruše, a svaki se da podesiti na ono što želiš. Skoro - ovisno o očekivanjima. I jedan i drugi u prosjeku reinstaliram jednom godišnje tako da ne stignem ni primjetiti neke probleme.
Na stranu što mi OS X sa UNIXom u podlozi više koristi u svakodnevnom radu jer je bliži Debianu npr (na kojem također obavljam dosta rada) nego Windows. To su već zahtjevi i želje korisnika...
A sad, što se tiće sitnih problemčića... Recimo nedavno mi Windows nije dao uninstallirati Office pa sam potrošio pol sata da googlam rješenje i skinem (pazi ovo) Microsoftov fixer tool koji deinstalira Office. Koji na kraju nije radio. Da bi sve to uklonio ručno i onda nisam mogao instalirat novi Office dok nisam još stvari maknuo. Takvih stvari sam doživio puno više u Windowsima nego u OS X i svaki put mi živce popiju.
Sam interface i izgled OS-a je više-manje subjektivna stvar (ako ne računamo neke stvari po kojima se temeljno razlikuju u radu) i po tom pitanju se kraj OS X isto tako nikada ne bi vratio na Windowse. A to je i prije nego što kvaliteta programa/aplikacija za pojedini OS uđe kao varijabla za odabir.
Ali svejedno ne govorim da je OS X magija stabilnosti i optimiziranosti kraj Windowsa kad nikada nisam primjetio neke ogromne razlike u tome...
Da se Windows i OS X tako očito razlikuju kao iOS 7 i iOS 6 u "stabilnosti" i crashanju OS-a i aplikacija na njemu, tu bi već mogao reći da su Windows~iOS7 opako smeće u usporedbi sa iOS6~OS X. Ali kad se ne razlikuju tako.