Citiraj:
Autor Mad_Duke
Nije!
|
U pravu si. Nije velika, vec je ogromna
Windowse sam kao glavni OS koristio jos od 3.1 verzije. Malo se igrao sa Linuxom sa strane i to'e to. Uglavnom Windowsi. Radi prirode svog posla prije cca 5-6 godina dobio sam u firmi maca.
Iskreno, nije mi ni malo legao. No kroz par mjeseci sve mi se vise i vise svidio. I tako sam cic po mic presao sa winza kao main OS-a na OS X. A programer sam kojem je i dalje vecina prihoda dolazi od .NET-a.
Da moram birati samo jednu platformu ne bih dugo razmisljao - odabrao bih maca. No kako ne moram, koristim i win i osx. I oba su mi (za svoje namjene) odlicna. Sluze me kako treba, i nemam problema sa istima.
Imam svoje argumente za OS X, tj. prednosti istoga, no jednako tako imam ih par i za windowse. Ali meni osobno ovi argumenti za OS X prevladavaju. Necu ih pisati (ni jedne, ni druge), jer djetinjasto je raspravljati se u vezi toga. NHF, ali poprilicno.
Smijesne su mi ovakve rasprave opcenito. Koristite sta vam odgovara, sta volite, itd. Imam osjecaj da se jedna strana drugoj pravda zasto koristi 'to, to i to'. I obrnuto.
Jedina stvar koju bih isti sekund prebacio na OS X je Visual Studio. Naspram Xcodeom VS je raj na zemlji. Xcode je dobar, ali to je to. Nije vrlo dobar, nije odlican. Samo dobar. VS je par kopalja iznad Xcodea. Isto tako bih idiotu kojem se svidio Obj-C i odlucio isti zadrzati kao primarni jezik na OSX/iOS sustavima nabio nogu u guzicu. Sunce mu njegovo