Citiraj:
Autor Old Iggy
"Stabilnost" OS-a ovisi o mnogočemu, mantra Mac vs. PC je davno napuštena jer sve ovisi o upotrebi i samom korisniku. I windoze su ultrastabilne ako se zna što se i kako radi.
|
U globalu su harderski PC i MAC gotovo identični, a sve su bliže i softverski, za većinu korisnika nema neke velike razlike.
Meni se s godinama sve više sviđa
it just works opcija, i to da na kompu radim ono što trebam i želim radit bez puno kompliciranja oko drugih stvari. I tu su su PC i Maxc softverski sve bliži.
Uvijek se sve skupa svede na to što kako i zašto radiš na računalu i na osobne preferencije...
Citiraj:
Autor Bubba
Ponavljam, *ne vjerujem* stvarima koje se pisu ovdje. Ne-vje-ru-jem. Od toga da je OS X najstabilnije, najfluidnije i najoptimiziranije parce koda ikad ispalo iz kompajlera spala knjiga na koristenje 3rd party tehnologije i potezanja kao argumenta koji ne slijedi ni za sto vezano za ovu temu. Dobro da nisi rekao da su Windowsi smece za desktop programiranje jer na njima Cocoa ne radi dobro (ako radi uopce, ali nebitno sad).
|
Da je najstabilniji kod ikad, nije sasvim sigurno

I kod programiranja opet sve ovisi o tome u čemu programiraš
I tu moram žalosno konstatirati da je OSX sa svakim svojim sljedećim izdanjem - sve gori i gori. Ne sviđa mi se ajfoniziranje OSX-a, kao što mi se ne sviđa ni gedžetiziranje Windowsa, ali jebiga, to je trend danas izgleda...