Citiraj:
Autor Uber Gosu
Novac, kad ti marketing kaže da tu ide Flash banner koji ide malo na fullscreen pa skakuće pa klijent oće ovo ili ono....kaj misliš da je to meni "šipca" 
|
Ne. To znači samo da nemaš kičmu i da ćeš staviti svoj potpis na bilo što kako bi upakirao malo hleba u kaput od jakne za doma pod svaku cijenu. Ti očito nisi "web developer", "web dizajner"... nego netko tko radi što mu se kaže ili si nesposoban objasniti klijentu što je dobro, a što nije te zašto bi ova ili ona opcija bolje radila. Frend ti je isto tako sigurno došao u ozbiljnu firmu (bivšu) koja nema vizualni identitet pa možeš na jednom webu promjeniti sve boje i fontove. Pretpostavljam da još klepaš web iz Photosohopa, pokažeš klijentu i onda ga "rezuckaš" i prema tome izrađuješ. Uostalom, vidim tu neke priče o Rubyu. Znam da se to znanje danas može lijepo kapitalizirati, a ne vidim da pišeš sa plaže u južnoj americi nego se smrzavaš kao i svi ostali na sjevenoj polutci u europi.
Mogu ja ad hominem do mile volje kao i hrpa vas "vi ne koristite mac", "ne znate kako je to odlično", "nemate novaca pa slažeze hackintoshove".....
Ja ću prije pohvaliti hardware od jednog macbook pro retine nego što ću OSX, a trenutak kada prestanete gledati to kao na "jedan proizvod" jer nije. To je prijenosno računalo koje se sastoji od svog softwarea i hardwarea. Radio sam na linuxu od devedesetih, prvi mail sam poslao iz pinea. Koristio OSX u triple bootu par godina dok nisam popizdio i vratio se brzim, stabilnim windowsima sa linuxom (za mene obično debian) u dual bootu.