Citiraj:
Autor Uber Gosu
Mali disclamer:
CSS kao esencija frontenda je napredovao jako puno u zadnje vrijeme i ne korištenje SASSa/LESSa i pripadajućih frameworkova je suludo, zastarjelo i neprofitno. A tu kreće ova priča sa Rubijem i zašto Win sustav nije dobar (kao Mac) za njega
|
Zbog takvih, da prostiš, kurčevitih fičra na raznim web stranicama i podložnosti web developera da se umile strankama mi na trenutnoj mašini pola interneta šteka, počevši od one tvoje stranice od nekog fotografa.
Jel baš nužno da se vrte neke kerefeke i da trebam šest jezgri da mi se opterećenje proca ne zakuca na 100%?
Manje je više. Tebi očito kao frontend developeru paše da sjedneš za mašinu bez potrebe da nešto treba konfigurirati da bi proradilo. I to je ok, ali reći da nešto ne radi kako treba na win jer netko nije znao napraviti konfiguraciju pa mu je stalno bacao grešku je suludo.
Ne znam kako danas jedan moderni OS može bit loš u hendlanju više od nekoliko dretvi pa da ti se javljaju problemi koje ti imaš, ali to je također i na dušama developera tih Frameworkova, biblioteka, alata i koječega, jer ako oni odluče da im je lakše radit za Mac i primarno raditi razvoj za njihov OS, mislim da su odlučili krivo. Treba paralelno raditi podršku na svim aktualnim OS-ovima, bez zadrške ijednom.
Ista stvar ko što mi se jadaju neki ljudi s kojima sam radio kao "zašto mi nemamo linux server nego windows server, pola stvari nam ne radi, ne znam kako instalirati python, zašto Apache ne radi", a stvar je isključivo u tome da je odbojnost prema nečemu toliko velika da niti ne želiš da proradi. Ne znam kako je pod mojom palicom onda sve radilo
Jednom prilikom sam se susreo sa SUSE Linuxom kojeg sam trebao deployat u serverskom okruženju drugog tipa, nisu me silili da ga koristim, al nisam reko da ću koristit windowse u kojima sam se prilično dobro snalazio. I muku sam mučio s konfiguriranjem svega, počevši od Jave preko podešavanja veze prema ostalim serverima i ručnom konfiguriranju svega što mi je trebalo... A na svemoćnom guglu se takvi specifični zahtjevi mogu naći na kapaljku i to na drugim distrama. Na kraju sam dobio totalno funkcionalan sustav koji je u startu tražio više muke, ali je dugoročno skratio potrebno vrijeme održavanja jer je bio na istoj platformi kao i ostatak tog velikog sustava.
Što sam htio reć, gdje ima volje znanje će se dobiti i napravit će se što se treba.
Neznanje je moć. Moć utoliko da ćeš si skratiti muke. Pričati o nečemu što je uzrok nečije nesposobnosti u svrhu uzdizanja i pisanja hvalospjeva nije kredibilitet koji se traži.