Citiraj:
Autor Bubba
obzirom da je jedan od bezbroj alata za web, ja ga postavljam kao etalon, sveti gral programiranja
|
Sve što sam napisao na ovom threadu se odnosi na front end development, čak bi rekao od čistog dizajna sve do gotovog HTMLa, CSSa i JSa. Samo to, i napomenuo sam da za korištenje specifičnih FE alata kao što je Adobe paket (otpada linux) postoji opcija Win ili OSX, dalje se sve svodi na odabir softwarea a činjenica je da na Macu više stvari radi bolje nego na Win, primjerice Ruby i Python koji su Macu nativni (primjerice dobro si napomenuo za Win i .NET vrijedi ista stvar za windowse), samo toliko.
Mali disclamer:
CSS kao esencija frontenda je napredovao jako puno u zadnje vrijeme i ne korištenje SASSa/LESSa i pripadajućih frameworkova je suludo, zastarjelo i neprofitno. A tu kreće ova priča sa Rubijem i zašto Win sustav nije dobar (kao Mac) za njega
Mislim da je najbolje da svako odabere mašinu prema osobnim preferencijama, ja sam "windowsaš" koji je baveći se ovim poslom dosta godina došao do spoznaje da je za Front End Dev Mac bolja platforma od windowsa, i to je to.