View Single Post
Staro 02.02.2014., 23:29   #118
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Hahaha a pratim ovu temu i smijem se ko niko sad ste prisli na php vs python hahahah

Ugl smijesna mi je rasprava, mislim sve je ok svako ima svoj ukus i svako radi i koristi opremu prema svojim potrebama,
Sta se tice ejpla, hardware, kvaliteta izrade i dizajn su stvarno na mjestu, uzitak je drzat ovaj macbook air, ma samo ga gledat je dobro ali ima i "amotonazvatPC" proizvoda koji su po hardware isti/bolji.

Kad se sagleda softwareski,odnosno način izrade, Windows je bolji operativni sistem, to je sistem koji može bezbrjekorno radit na praktički doti jednoj kombinaciji hardwarea, dok je OSx više optimiziran za predodređenu konfiguraciju, i logicno je za ocekivat da ce bolje radit kad nema komplikacija oko podrske za miljardu vrsta osnovnog hardwarea, al majkrosof je tu napravio jebacki posao jer je omogucio proizvođačima sve potrebno da naprave to kako treba, te uveo globalne standarde kojih se svi oni više manje pridžavaju.

A sad skroz je normalno i skroz je logično da neke stvari bolje rade na jednom OS-u a da druge stvari bolje rade na drugom OS-u i tu dolazimo već praktički do ukusa/potrebe korisnika, stoga rasprava: ovaj je najbolji, moj tata je jači od tvog tate
i ovo je ko srednjoškolska rasprava metal je bolji od hiphopa

Moj zaključak, oba OS-a su bolja. (iako je moje subjektivno mišljenje gledano sa strane izrade kernela i optimizacije da je Microsoft tu odradio bolji posao jer podržava više toga od mac-os-a al tu igra i ulogu raširenost te proizvođači jednostavno moraju podleć MS-u, pa tko bi kupio graficku bez podrske za Direct3D-banalan primjer-)
OuttaControl je offline   Reply With Quote