Citiraj:
Autor tech
Sad ćeš počet još i s kafanskim PHP je sranje ASP je bolji(majko mila), Ruby je kul i baš je hipster i web pettočkanula... 
|
Ok u pravu si i nema smisla iću OT, vezano za ovo samo treba usporedit par linija koda PHPa i Pythona da se vidi "čitkost" i nativnost našem (ljudskom) jeziku.
Citiraj:
Autor tech
Ulovio si se tog pythona kao da ništa drugo ni ne znaš.
|
Potpuno krivo, ja sam Django (python framework) počeo učit (inaće radim s PHP-om iako nisam backend dev) i oduševio me način na koji se izvode najobičnije logičke sitnice, sve je čitko i jasno na prvu, reko bi se rafiniranije.
Citiraj:
Autor tech
Inače, ako radiš s rubyem i pythonom na svom seksi macu a deployaš na nešto sasvim drugo, a koliko vidim po pisanju to prakticirate onda bi se dalo pisati o ozbiljnosti takvog razvoja. I tu cijela tvoja nebuloza "mac je bog za web development" pada u vodu.
|
Naš čitav razvoj (osim dizajna i frontenda naravno) je na linuxu naravno, mi smo na win/OSX, ja trenutno radim na win mašini jer imam Adobe Suite licensu za win (debilni Adobe ne sharea lic a košta 2 soma eura), komp je jednostano usporen jer se windowsi kolju sa rubyjem, neki dan sam radio na većem scss fajlu i u sublimeTextu (editor koji je jedina zajednička stvar svima u firmi) imam lag od 3-4 sec...
Citiraj:
Autor tech
Ako misliš dalje pisat, daj neke argumente. 
|
Gle, opet ističem najbitniji dio priče a to je frontend development. Linux tu nema što tražit jer ne postoje alati (Adobe recimo). Ostaje ti izbor na OSX ili Win, ako ko Zwer rediš PHP ili ASP windowsi su nativan izbor i imaš svu podršku alata i tehnologija. Ako radiš sa Pythonom i Rubyjem onda je mac nativni izbor jer po defaultu dolazi sa njima integriranima, nije ih problem dodat na win mašini (iako ima dosta jebade dok se ne namjesti sve da radi ok) oni nisu nativni pa se dešava ovo sranje koda vrtim VM ili emulator.......
A što se tiće fluidnosti, je vrlo jednostavno, ima ljudi koji to ne vide/trebaju/nezanima ih i to je ok, meni kad mobitel frizne na pol sekunde najradije bi ga bacio
@Sinac
Sa većinom se slažem s tobom osim ovo da je gimp alternativa PS-u, to nažalost nije niti blizu istina