VMware mrežne peripetije...
Komp mi ima dvije mrežne kartice i to je ovako zamišljeno:
- prva ima IP 192.168.1.10 i tu windowsi 8.1 (host os) koriste za izlaz na net (podešen adapter prioritet i metrics dodijeljen pod 1, pošto je uredno bio izignoriran adapter prioritet)
- druga ima IP 192.168.1.17 (prioritet broj 2, metrics 2) i u vmware network editoru je dodana kao vmnet0 bridged na taj drugi lan adapter
- guest os u vmware workstationu je alienvault ossim i kao mrežni adapter mu je dodijeljen taj vmnet0. može na net, pinga host i host pinga njega bez problema, isti workgroup
Međutim sa hosta ne mogu vidjeti web sučelje ossima kad se u browseru upiše 192.168.1.17 (nema nikakvih dodataka) ?
Ideje? Namjerno je ovako posloženo sa dvije fizičke mrežne kartice zbog nastavka ove mrežne peripetije - a to je da će iza ossima biti još jedna virtualka (metasploitable) koja će ići na net preko ossima (gateway). A host os će raditi pentest, a ossim prikupljati logove. Ali prvo treba riješiti ovaj problem.
Nadam se da sam dobro objasnio zamisao.
EDIT: ili da se okanim workstationa i postavim esxi pošto mi procesor podržava vt-d i direktno dodijelim ossimu taj drugi mrežni adapter?
Zadnje izmijenjeno od: Bluzer. 02.02.2014. u 16:55.
|