View Single Post
Staro 02.02.2014., 10:59   #6477
Rista
Premium

Rista's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Ja kažem, kriminalno ogavna stvar. Evo, sa vrha glave jedan film koji ne bi mogao gledati sa bilo kakvim pozadinskim lightom. Zid iza TV-a mi je namjerno pofarban (kompromis) tamno crveno. Da je bilo do mene, bio bi pitch black. Nego, taj film je Sin City. Gledati sa bilo kakvom rasvjetom iza meni jednostavno ubija izgled filma. Nije mi to radni monitor da dok pikam po nečem za posao da mi dobro dođe. To je plazma za gledanje filmova i dok se gleda nešto u HD-u ili čak neka serija (tipa Breaking Bad dok je išao) imam rolete, imam svjetlo. Bogme ću pogledati u mraku, a ne sa nekim tu kvazi glupostima.
Sasvim je nebitno hoces li ti gledati film u mrklom mraku ili kako god drugo zelis. Bias lighting je spomenut u kontekstu znatno poboljsane percepcije kontrasta/dubine crne boje koja je ocita boljka LCD panela. Da bias lighting tu igra veliku ulogu je cinjenica. Jos uvijek nisi objasnio razlog zbog cega je to "marketinska pizdarija" osim sto se tebi ne svidja. Vjerojatno zato jer to nema smisla.

Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Nemam ništa protiv onih koji su to isprobali i ne sviđa im se. To je ok, o ukusima se ne raspravlja.

Nego, ima li negdje za kupiti gotov setup sa bijelim LEDicama da se upiknu u USB port na telki? Vidio sam to negdje, ali ne mogu sada naći gdje. Zanima me koliko je takvo bias osvjetljenje bolje/lošije od Ambilighta.
Mislim da ima toga ali skeptican sam prema temperaturi boja svih tih "6500K" LED kitova. To vecinom u praksi bude daleko preplavo.
Rista je offline   Reply With Quote