02.02.2014., 10:42
|
|
Guest
|
Citiraj:
Autor Gabre
mad duke - postovi su ti kriminal, nameces svoje misljenje.
bias light je provjereno dobra stvar za oci, za percepciju boja na ekranu, manji zamor, itd itd.
ja ne zagovaram philips ambilight, osobno mi je to malo presareno, ali jedna lampa iza ekrana, je pun pogodak.
|
Citiraj:
Autor Rista
wtf
Ocito je da vecina koji su protiv bias lightinga ili ne znaju sto je, s obzirom da se spominje philips ambilight, ili nisu nikad probali pravi setup. Svatko gleda kako mu odgovara, jel, ali utjece li bias lighting drasticno na percepciju kontrasta, nije stvar misljenja.
|
Ja kažem, kriminalno ogavna stvar. Evo, sa vrha glave jedan film koji ne bi mogao gledati sa bilo kakvim pozadinskim lightom. Zid iza TV-a mi je namjerno pofarban (kompromis) tamno crveno. Da je bilo do mene, bio bi pitch black. Nego, taj film je Sin City. Gledati sa bilo kakvom rasvjetom iza meni jednostavno ubija izgled filma. Nije mi to radni monitor da dok pikam po nečem za posao da mi dobro dođe. To je plazma za gledanje filmova i dok se gleda nešto u HD-u ili čak neka serija (tipa Breaking Bad dok je išao) imam rolete, imam svjetlo. Bogme ću pogledati u mraku, a ne sa nekim tu kvazi glupostima.
|
|
|