View Single Post
Staro 29.07.2005., 13:10   #23
Aren
Registered User

Aren's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Baš sam htjela otvoriti svoj thread kada sam vidjela ovaj. Mislim da sam odprilike shvatila o čemu se radi. Makar mislim da moj problem nije identičan, vrlo je sličan pa ću ostati ovdje. Naime, MB je jako stara (3 g.) pa mislim da to kod mene nije ono o čemu je RAK pisao. OK, za uvod je dosta. Imam ploču ASUS P4B533-E. Na njuj je 6 USP portova (četiri bi trebala biti 2.0). U kanti imam spojena 2 diska i jedan koji je u ladici i na kojem je OS. Na USB-ove (koji su na ploči) uštekani su printer, scanner, miš i HUB 2.0 koji ima eksterno napajanje. Na Hub priključim joysticke (vrlo, vrlo rijetko) i fotić. E sada, di je problem. Zbog potreba posla nabavila sam prije godinu i pol dana eksterno kučište (naravno sa svojim napajanjem) za disk tako da mogu disk nositi na posao. Doma sam ga prištekavala na USB koji se nalazi na ploči. Bilo je dana (na žalost samo par u godini) kada se disk nije odspajao pa ponovno spajao. SVe ostalo je bilo koma. U početku je to bilo par puta u toku cca 8 sati da bi se na kraju cijelo vrijeme odspajao i spajao. Koji puta bi znalo pomoći kada bih ga removenula, isključila i ponovno uključila. Kada mi je to krenulo na živce, prebacila sam ga na HUB (tada sam imala 1.1 bez napajanja) i radio je bez greške više od 10 dana. Zatim sam nabavila ovaj novi (jer je prebacivanje podataka znalo trajati do bola) i prvih par sati je bilo sve u redu. A onda je počelo. Više uopće nije bio u pogonu nego se stalno odspajao i spajao. Čak i kada bih napravila remove, ponovo bi se spojio i odspojio. Imam XP SP2 (ista priča je bila i sa SP1). Ah da, u međuvremenu sam nabavila i novo kučište za disk ali ništa nije pomoglo. Svi ostali uređaji rade bezprijekorno. Čak i Memory stick mogu držati do imendana spojen ništa se ne događa, sve radi. Napajnje u kanti je 400W. Ono što me izbezumljuje je to da mi na poslu sve radi bez greške, još niti jednom mi se disk nije odspojio. Čak sam mislila da je možda stvar u driverima. Ali niti to nije to. Više nemam ideja ali niti živaca jer svi podaci i programi koje koristim, nalaze se na tom disku. Ako netko ima kakvu ideju što bih mogla napraviti bilo bi mi jako drago da ju podiijeli sa mnom.

Thnx
:confused: :confused: :confused:
Aren je offline   Reply With Quote