View Single Post
Staro 01.02.2014., 13:24   #86
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ne kuzim to izdzidanje OSX-a u nebesa, pogotovo kada je u pitanju web dizajn i opcenito razvoj za web.
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Priča je krenula u PRO krugovima za web dizajn/development a tu je MAC bog, briga me ko šta misli dovoljno je otić na envato i pogledat šta koristi 90% ljudi gore, i šta koriste najače firme na svijetu čak i u RH za razvoj weba. Ostalo su priče moj tata ima većeg pišu od tvog.
Odkad je to envato mjerilo sto je dobro a sto lose? To da je Mac bog i batina za bilo sto je najveca glupost ikad. Svaki OS je dobar za web dizajn, niti moras imati Adobe niti bilo koji extra skupi program. Postoji hrpa besplatnih programa za sve OS-eve i apsolutno svi rade jednako brzo kao na na OSX-u. Ako je netko dovoljno pametan da zna napraviti web stranicu, zna HTML5 i CSS i JavaScript kako onda moze biti toliko debilan i glup da pokupi virus na Windowsu i opcenito "ubije" OS?

Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
Čitav život sam na winsima i nisam promjenio mišljenje bez razloga, jednostavno Mac je bolja radna mašina za web i to je to, da se na windowsima isto tako može fino radit, može se ali postoje stvari gdje je OSX nativan i gdje ga windowsi nisu u stanju pratit preformansama i fluidnošću u radu.
Ma gdje je to Windows inferiorniji kod izrade web-a? Sto tu uopce ima toliko zahtjevno? Govoris kao da se tu radi o ogromnim i zahjevnim programima koji zahtjevaju hrpu memorije i procesorskog vremena. Sve i da radis neke ogromne HTML5 igre/aplikacije nema smisla kukati kako je Windows tu spor a OSX brz jer razlike nema.

Govorim iz iskustva, radio sam na OSX-u koji je hardverski bio jaci od mog laptopa i nisam osjetio nikakvu razliku. Web dizajn, obrada videa i obrada fotografija - nije bilo apsolutno nikakve razlike. Mozda ce netko primjetiti razliku ako radi sa 4K RAW video materijalima zbog malo bolje optimiziacije OSX-a ali da ce netko primjetiti razliku izmedju OSX i Windows u nekom normalnom koristenju za web dizajn je jako malo vjerojatno.