Citiraj:
Autor SetH
Eto i ja kupih dotično kućište. Sve divno i krasno osim što mi prednji plastični dio ne izgleda najpouzadnije ali dobro. Imam problem sa vibracijama wd greena?! jer bez obzira što je oko šarafa guma on se i dalje pošteno čuje. Koliko vidim da nisam jedini sa tim problemom. Probao sam šarafe i otpustit i skroz stegnut ali isto. Jedino što mislim da je pametno napraviti da se šarafi maknu i da se na taj gumirani dio stavio ona deblja dvoslojna traka s kojom disk nebi nigdje letio ili možda nešto staviti ispod nožica od cijelog kaveza?
|
Fractal je mislio i na problem koji navodis.....U kutiji sa srafovima i ostalim sitnicama koju dobijes uz kuciste dolaze i mali srafovi posebno namenjeni za fiksiranje fiokice sa HDD-om za kavez. Rupica za sraf se nalazi sa leve strane fiokice i tacno se poklapa sa rupicom na kavezu kada je fiokica gurnuta do kraja. Jednostavno zasrafis i nema vise vibracija i brujanja. Ovo je potrebno kod bucnijih ili starijih diskova. Ja imam nov Seagate Baracuda HDD od 2TB i nemam nikakvih problema sa bukom.....Pogledaj malo po Youtube, ima dosta interesantnih klipova sa prakticnim savetima za koriscenje ovog kucista.....
Inace, neko me je pitao za utisak o kucistu. Samo reci pohvale. Ventilatori su tihi i efikasni. Ja sam dodao napred jos jedan vent od 140mm i drzim sva tri preko fan kontrolera na 5V - uopste se ne cuju, a provetrenost je odlicna. Jedina zamerka sa moje tacke gledista je sto se donji filter za prasinu vadi sa zadnje strane kucista pa moram pomerati celo kuciste da bih skinuo i ocistio filter. Mislim da bi bilo mnogo prakticnije da se filter vadi sa bocne strane. No, to je zaista sitnica u odnosu na sve dobre osobine ovog kucista.