Citiraj:
Autor inzinjer
Ovak kaj se tice ADM-a: bili su mi dugo godina susjedi u zgradi pokraj moje i kod njih sam iso po sve komponente unatrag 5-6 godina. Dan danas ne gledam niti jedan drugi ducan i idem kod njih kupovat PC opremu, ali sam uocio da su se pokvarili. Dva tipa koja tamo rade od (valjda) pocetka su i dalje ok, al su na salter pokraj svog pulta dodali suradnike, na koje su me zadnja dva puta proslijedili. Dobio sam osjecaj da im je u interesu samo uvalit sto skuplju varijantu u stilu "pa kaj to ti je samo 200kn gore", a ne kako su prije znali rec "ne isplati ti se tih 200kn, il uzmi slabiju il uzmi 500kn skuplju varijantu". Prije sam znao doc u ducan s namjerom da nesto kupim, trazio savjet, a oni bi me nakraju cak i odgovorili od kupnje. Upravo zbog toga sam ih uvijek svima preporucivao.
Uglavnomi dobri su, al mi nisu vise na razini kvalitete da bi ih svakako preporucivao drugima.
|
Samo zato ljudi moji kao i drugdje jer ih gazde stišću da prodaju robu sa lagera, i naravno artikle sa većim rabatom, ja stvarno neznam di ljudi žive da ne kuže današnji kapitalistički sistem,..... a plaću koju momci u informatici, tj prodaji dobivaju za takav posao je kikiriki, za te pare imaju moj blagoslov da pošalju bilo kakvog kupca u kurac, a vlasnici dabogda imali pa nemali

Isto tako da se nadovežem na: Trgovac mora na zahtjev potrošača zadržati ambalažu prodanog proizvoda!
U ovom slučaju da sam trgovac i čovijek to traži od mene jednostavno mu nebi prodao robu, jer ambalažu čuvate radi sebe, baš zato da nebi dolazilo do nebuloznih situacija već spomenutih ovdje i na drugim mjestima, u slučaju povrata, u slučaju preprodaje, u slučaju jamstva,.... gle šalješ npr monitor direkto u ovlašteni servis pa bi Vas ja pitao jel lakše zapakirati u originalnu ambalažu ili tramakat sa kartonima i glupostima, i onda se desi oštećenje i opaaaaa evo opet debilane i natezanja, jedan savjet vezano za ambalaže/kutije, igrajte se s njima kao Ruskim Babuškama, manju u veću kutiju i gledajte kako se stvara prostor a ne baciti na tavan ili kakav podrum i doći do situacije da nemožeš proći. Zamislite sad da neka firma ala links ajmo reći ako su trenutno najjači u RH i da sada čuvaju ambalaže od svojih kupaca ROFL,......sve oni predaju kupcu.
Imao sam masu proizvoda koje sam reklamirao i za sebe i za druge, nikada nisam došao u situaciju da se moram pozivati na zakon, jest da su se neke odužile ali sve je u zakonskom roku tako da nemam što cmoljiti, ne radi se o ljudskom životu već o fakin' informatičkoj opremi, ako je nekome bitno ODMAH u poslu da bude riješen problem osigurajte se i kupite rezervni dio, ffs privatni sam korisnik pa imam 3 složene i 5 nesloženih konfi doma, a ne ljudi s firmom i jednim kompom npr kupljenim bilo gdje i sad inzistira da se riješi u jedan dan jer njemu posao pati,....to ne želim dalje ni komentirati jer odmah popizdim, sve reklamacije se riješavaju po redu i ljudi niste sami na svijetu.
Nisam ni na jednoj ni drugoj strani jer kako je već zaključeno da su zakoni RH nedorečeni a prodavači imaju svoje zakone, a postoje i oni zakoni koji ljudi shvate od strane prodavača kao gluhi telefon pa to ispadne sasvim nešto deseto,...
Na kraju se ispričavam na dugom tekstu i mogao bi tu pisati satima, mada sam možda OT ali kako se svi ovi slučajevi dešavaju svugdje, a ne samo u ADM-u morao sam negdje napisati.
P.S. nemojte šta zamjerit =)