View Single Post
Staro 31.01.2014., 15:43   #1521
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor inzinjer Pregled postova
Ovak kaj se tice ADM-a: bili su mi dugo godina susjedi u zgradi pokraj moje i kod njih sam iso po sve komponente unatrag 5-6 godina. Dan danas ne gledam niti jedan drugi ducan i idem kod njih kupovat PC opremu, ali sam uocio da su se pokvarili. Dva tipa koja tamo rade od (valjda) pocetka su i dalje ok, al su na salter pokraj svog pulta dodali suradnike, na koje su me zadnja dva puta proslijedili. Dobio sam osjecaj da im je u interesu samo uvalit sto skuplju varijantu u stilu "pa kaj to ti je samo 200kn gore", a ne kako su prije znali rec "ne isplati ti se tih 200kn, il uzmi slabiju il uzmi 500kn skuplju varijantu". Prije sam znao doc u ducan s namjerom da nesto kupim, trazio savjet, a oni bi me nakraju cak i odgovorili od kupnje. Upravo zbog toga sam ih uvijek svima preporucivao.
Uglavnomi dobri su, al mi nisu vise na razini kvalitete da bi ih svakako preporucivao drugima.
Samo zato ljudi moji kao i drugdje jer ih gazde stišću da prodaju robu sa lagera, i naravno artikle sa većim rabatom, ja stvarno neznam di ljudi žive da ne kuže današnji kapitalistički sistem,..... a plaću koju momci u informatici, tj prodaji dobivaju za takav posao je kikiriki, za te pare imaju moj blagoslov da pošalju bilo kakvog kupca u kurac, a vlasnici dabogda imali pa nemali
Isto tako da se nadovežem na: Trgovac mora na zahtjev potrošača zadržati ambalažu prodanog proizvoda!

U ovom slučaju da sam trgovac i čovijek to traži od mene jednostavno mu nebi prodao robu, jer ambalažu čuvate radi sebe, baš zato da nebi dolazilo do nebuloznih situacija već spomenutih ovdje i na drugim mjestima, u slučaju povrata, u slučaju preprodaje, u slučaju jamstva,.... gle šalješ npr monitor direkto u ovlašteni servis pa bi Vas ja pitao jel lakše zapakirati u originalnu ambalažu ili tramakat sa kartonima i glupostima, i onda se desi oštećenje i opaaaaa evo opet debilane i natezanja, jedan savjet vezano za ambalaže/kutije, igrajte se s njima kao Ruskim Babuškama, manju u veću kutiju i gledajte kako se stvara prostor a ne baciti na tavan ili kakav podrum i doći do situacije da nemožeš proći. Zamislite sad da neka firma ala links ajmo reći ako su trenutno najjači u RH i da sada čuvaju ambalaže od svojih kupaca ROFL,......sve oni predaju kupcu.

Imao sam masu proizvoda koje sam reklamirao i za sebe i za druge, nikada nisam došao u situaciju da se moram pozivati na zakon, jest da su se neke odužile ali sve je u zakonskom roku tako da nemam što cmoljiti, ne radi se o ljudskom životu već o fakin' informatičkoj opremi, ako je nekome bitno ODMAH u poslu da bude riješen problem osigurajte se i kupite rezervni dio, ffs privatni sam korisnik pa imam 3 složene i 5 nesloženih konfi doma, a ne ljudi s firmom i jednim kompom npr kupljenim bilo gdje i sad inzistira da se riješi u jedan dan jer njemu posao pati,....to ne želim dalje ni komentirati jer odmah popizdim, sve reklamacije se riješavaju po redu i ljudi niste sami na svijetu.

Nisam ni na jednoj ni drugoj strani jer kako je već zaključeno da su zakoni RH nedorečeni a prodavači imaju svoje zakone, a postoje i oni zakoni koji ljudi shvate od strane prodavača kao gluhi telefon pa to ispadne sasvim nešto deseto,...

Na kraju se ispričavam na dugom tekstu i mogao bi tu pisati satima, mada sam možda OT ali kako se svi ovi slučajevi dešavaju svugdje, a ne samo u ADM-u morao sam negdje napisati.

P.S. nemojte šta zamjerit =)

Zadnje izmijenjeno od: virus1. 31.01.2014. u 16:22.
virus1 je offline   Reply With Quote