Citiraj:
Originally posted by Black Dragon ... a sada Paragalding ... to tako ide ... Rafting - Bungee - Paraglading - kavica sa sv. Petrom
|
Hehehe dobro receno.
Probao sam sve osim skakanja sa padobranom
Za padobran je trebalo proci previse sati priprema (razumljivo)
pa sam to ostavio za neko strpljivije vrijeme.
Mada ima ljudi koji to rade sa znanjem i minimizirat ce pogibelj
po sebe maksimalno koliko je moguce i kvalitetno obucavaju druge, ...od svih tih letackih igrarija Paraglajdanje je najveca "pozivnica" za drugi svijet.
Poznanik koji 20-tak godina obucava letenje zmajem (recentnije i sa motornim) preletio je sve novine koje su tokom godina stizale u svijet letenja i Paraglajdanje je nazvao naj pogibeljnijom disciplinom.
Citiram sto on kaze : "Paraglide je zapravo leteca salaveta koja kad se "ufrkne" postaje maramica za brisati suze na sprovodu"
Kad se to desi vise nema pomoci, a desava se.
Zato su zmajevi odlicna stvar i daleko dinamicnije letenje od glajdanja, nemoze se uopce usporediti a sigurnost neusporediva.
Bungree danas bar civilizirano skacu na vodene povrsine pa je bar psiholoski ugodnije a ja se sad sa uzasom sjecam kad smo u DE bungđali na cisti beton. Vulgaris dizalica i skaci. Dobro, bio je kakti neki zracni jastuk ali puno bi amortizirao pa su ga jos i micali za dostojniji adrenalin.
Proslu godinu slucajno sam saznao za jednu novinu i pitao ga sto misli o tome i sad bas pokusava to ovdje dobiti za HR :
Zorbing