View Single Post
Staro 30.01.2014., 22:40   #318
Morpheous
Premium

Morpheous's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Nisam mogao odoljeti da ne isprobam i smd varijantu žarulje, pa sam naručio ovo na linku nakon neugodnog iskustva s klasičnim LED diodama (opisano u jednom od prethodnih postova).

http://www.ebay.com/itm/141121633006...84.m1497.l2649

Dobio je prije sat vremena, za sada radi pola sata i nije pregorila, pa ajde...barem nije neki škart. Ne vjerujem da će dugo izdržati, ali htio sam imati dušu na miru za tih 35 kuna i isprobati obje varijante.

Ovih 12W nije ništa jače od prethodne žarulje koja je bila deklarirana tek na par W potrošnje. Ekvivalent bi bio oko 60W maks u usporedbi s tradicionalnom žaruljom, ali ja bih prije rekao da je jačina cca 45W standardne žarulje sa žarnom niti. Sve u svemu, ok za noćnu lampu ili stolnu svjetiljku koja mi stoji upaljena dok radim na računalu, ali ništa posebno intenzivno i nikako za ugodan rad poput pravljenja večere ili pisanja na papir i tome slično. Ako vam treba za podrum, šupicu ili noćnu lampu, mislim da je to jedina opravdana investicija. Nadam se da sam bio od pomoći svima u nedoumici sa svojim postovima. Kada (ako) krepa, javim se