View Single Post
Staro 30.01.2014., 12:56   #147
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Radi se o tome da je to bio kraj, ostala su nas 2 kandidata za 2 radna mjesta, samo se čekao moj odgovor prihvaćam li taj posao ili ne. Znači na kraju razgovora, kad je sve gotovo, kad te izvijeste da je plaća takva jadna kakva je i da nema mjesta napredovanju. Nisam inače izbirljiv i nisam buntovnik koji odmah sve dočeka na nož ali da netko nema 2 minute vremena odgovoriti na neka pitanja koja su direktno vezana uz posao, to ispada više nego smiješno. Nije jednom ispalo da moj poslodavac u svojoj glavi vrti nešto i onda kaže da se to podrazumijevalo ili da ispadne da nemam ona osnovna radnička prava jer je "takva politika poduzeća". Zato se to i zove "razgovor za posao" gdje je razgovor komunikacija između dvije osobe/strane. Ako jedna osoba/strana više ne razgovara, imamo monolog, s time da onda ispada da je radnik u takvom poduzeću ono što ja kažem "topovsko meso" gdje poslodavac "dere" radnika dok ovome ne pukne film ili nađe bolji posao, ionako ispadne da je svugdje drugdje na kraju bolje.
Ako je bilo pri kraju, onda OK. Makar se due diligence firme radi i prije prvog razgovora.