View Single Post
Staro 30.01.2014., 10:50   #145
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Ne, nije stvar bila takva nego je pitanje bilo kako se može koristiti godišnji ili koliko dugo se može biti na bolovanju nego netko treba mijenjati osobu na godišnjem ili bolovanju. Dakle, radi se u dvostrukoj smjeni. Moje je pitanje konkretno glasilo kako se dogovara tko i kada mijenja koga.
Druga stvar, već sam se jednom zaposlio bez da sam pitao neke bitne stvari jer je to bilo ostavljeno "za poslije" a onda ispalo da se ne zna tko pije a tko plaća.
Ako poslodavac nije u stanju odvojiti 2 minute da objasni neke stvari koje su bitne, hvala ali za takvog poslodavca onda radije ne radim. Zašto bi netko mene mogao ispitivati pola sata a ja ne mogu dobiti ni jedan odgovor? Po takvom stavu vidim da je poslodavcu stalo do radnika kao polarnom medvjedu do snjegovića.
Takve stvari se ostavljaju za kraj jer su jako ovisne o poslodavcu.
Krenuti s tim stvarima može biti jako opasno. Kao posloprimac si češće u "podređenom" položaju nego kao poslodavac. Druga stvar je ako si došao na razgovor s direktnim pozivom, preko headhuntera i slično - ja sam nedavno imao takav slučaj gdje sam u startu HH-u rekao "ne znam jesam li zainteresiran dok ne dobijem odgovore na svoja pitanja" - to me direktno bacilo u direktne razgovore s potencijalnim poslodavcem.