View Single Post
Staro 27.01.2014., 16:00   #123
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Zwer23 Pregled postova
Potpis... kod nas rijetko tko zna kako zadržati radnika, samo gledaju kako ga što manje platiti i iskoristiti, i onda očekuju čuda a kad im radnik pobjegne nije im jasno... moj trenutni poslodavac je čisti priimjer toga, zagrizao je za to kak nas sve može manje platiti pa je uzao troje ljudi za 1600kn, uskoro i četri,
meni je nako nekog vremena platio čak 3300 jer radim velik obujam posla, imao sam 8mj iskustva od prije i brzo se snašao, ali i to je slabo... do sada u 10mj me baš ničim nije motivirao da ostanem, ni mogućim napradovanjem, ni bonusima koje su svi osim nas novih dobili jer je firma jako dobro poslovala (valdja dobrim dijelom jer nas nove ne moraju platiti) a ni povećanjem plaće koja bi uz obujam posla koji obavljam trebala bit puno veća... naravno da ću mu otići, pa će opet morat nekog učiti posao iz nova.
Ovo je živa istina.

Imam isto iskustvo. 2 diplome i prvi posao za 3000 + prijevoz s obećanjem rasta plaće prema rastu prometa. Pošto se radilo o domaćoj korporaciji, rekoh ajde, nemam što za izgubiti. Iskustvo ide, a napredovati mogu.

Onda s vremenom skužim da sam prijavljen na minimalac kao i obična blagajnica, iako obavljam poslove na rukovodećoj poziciji.

Bit će veća plaća, bit će bolji uvjeti. Dođe drugi ugovor, promjene nema.
Uložen maksimalni trud i slobodno vrijeme u posao, čak sam samostalno dovodio nove partnere.

Svi zadovoljni i trljaju ruke, a meni plaća ista, samo još više obaveza na vrat.
Tražio razgovor s direktorom, samo izmotavanja kako sad nema novaca, a nova flota auta je kupljena. Tražio razgovor s predsjednikom nadzornog odbora, bit će, bit će, nije u redu od nas što još nije bilo.

30.09 mi isticao 6 mjesečni ugovor, do tog datuma nisam novi dobio. Rekao da me sutra nema i zbogom doviđenja. Više nisam čuo od njih.

Tužno je što sam ja jedini koji je otišao zbog takvog odnosa, dok drugi trpe i zadovoljni su što uopće imaju posao, iako su sposobni za više. Nekoliko mladih magistara je radilo sa mnom i pomirilo se sa situacijom, što je tužno.

Ne znam kako firma uopće može čovjeka toliko uništiti da misli da nije sposoban za ništa drugo i da prihvaća sve čime ga firma može natovariti.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote