Citiraj:
Autor s4vgR
Calypso, tvoje je mišljene da u Hrvatskoj se nitko ne bi trebao baviti istraživanjem jer nemamo novca. Pa IMHO novca zato i nemamo jer ne stvaramo svoje PROIZVODE, a oni dolaze nakon istraživanja. Stava si znači da Hrvatska treba biti samo jedna podružnica stranih kompanija, u kojoj su mahom smješteni operativci i middle managament. U redu je, ali ja se s tim nimalo ne slažem i mislim da nisam jedini. IMHO stav ti je zbilja limitiran i sigurno vrijeđa ljude koji su vrhunski znanstvenici.
|
Moje misljenje je da kada imas novaca za ulozit u istrazivanje i razvoj, onda ga mozes uloziti... Mislim da je to, sto se kaze - prosto ko pasulj...
Druga strana medalje je da mi nemamo novca koji mozemo uloziti u istrazivanje i razvoj da bismo razvili nas proizvod... Bez tih para, mi necemo imati proizvod koji bismo prodavali, a bez proizvoda koji prodajemo necemo imati love da ulazemo i eto nas, vrtimo se vec 20ak godina u krug i nikako iz njega da izadjemo...
Treca strana medalje

je sto smo mi preponosni, pa ne zelimo da stranci investiraju kod nas i da nas 'izrabljuju'... No, onda se sjetim jedne Kine i Indije koje su do pred 50 godina bile onako, prilicno koma drzave, pa si malo pogledam kakav gospodarski i znanstveni uzlet su imale otkada su privukle strane investicije i kako su zapravo sada dosle na razinu toga da je recimo jedna Kina skoro pa vlasnica cijele USA, a zbog jeftinih Indijaca Ameri gube poslove...
Onako, manje ponosa, vise grijanja stolice i vise rada, steci prvo lovu, a onda fantazirat...