View Single Post
Staro 27.01.2014., 14:40   #112
s4vgR
Premium

s4vgR's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor domina Pregled postova
No nemorate se provocirat.. niste mu vjerovali pa vas je zasipo hrpom informacija koje niste očekivali. Radije ga pitajte za savjet, a ne vodit ovakvu raspravu.
Ne znam tko nije očekivao te informacije, u prijašnjim sam postovima i rekao da to što je napisao u velikoj mjeri stoji, jedino se nisam složio s činjenicom da je faks totalno uzaludan.
Mislim da se ovdje brkaju razne stvari. Najviše se brkaju različite razine u IT branši:

znanstveno-istraživačka (bilo u privatnom ili državnom sektoru)
operativna razina (bilo u privatnom ili državnom sektoru) -> ovdje spadaju programeri, sistemaši itd.
IT management

Netko tko nije završio tehnički studij, ne može doći na ovu prvu razinu koju sam naveo NIKAKO.

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Da fax nije besplatan; kao sto je; puno manje ljudi bi studiralo, plan nastave bi bio puno prilagodjeniji gospodarskoj potraznji, gospodarski subjekti bi puno vise placali ekipu koja dolazi sa faxeva (zakon ponude i potraznje) te bi puno lakse bilo naci posao... A i opcenito, Hrvatska bi se malo izdigla iz ove zabokrecine u kojoj smo se nasli... A bilo bi i vise radne snage za proizvodne djelatnosti, ovako imamo samo hrpu studenata koje se skoluje da budu znanstvenici sto nam realno uopce nije potrebno u ovom trenutku jer ne mozemo financirati istrazivanja...
Calypso, tvoje je mišljene da u Hrvatskoj se nitko ne bi trebao baviti istraživanjem jer nemamo novca. Pa IMHO novca zato i nemamo jer ne stvaramo svoje PROIZVODE, a oni dolaze nakon istraživanja. Stava si znači da Hrvatska treba biti samo jedna podružnica stranih kompanija, u kojoj su mahom smješteni operativci i middle managament. U redu je, ali ja se s tim nimalo ne slažem i mislim da nisam jedini. IMHO stav ti je zbilja limitiran i sigurno vrijeđa ljude koji su vrhunski znanstvenici.
Računalna znanost postoji vjerovali ili ne:
https://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science
Također netko tko želi biti inženjer u vrhunskim tehnološkim kompanijama tipa Google, mora biti na ne samo vrhunski operativac (programer) nego čovjek sposoban se baviti i znanstveno-istraživačkim radom. To su oni najbolji.

Vrhunski stručnjak će uvijek naći posao, a da bi to postali, potrebno je kao i što calypso kaže dobro zagrijati stolicu, to se bar svi slažemo.

edit: sad vidim post, calypso, s iskustvom (vremenom), svi (skoro ) postaji bolji na intervjuima i slično. To je proces odrastanja. Bilo bi dobro da ljudima daš par caka kako da lakše dobiju posao ili je to ipak tajna?
Btw znači ovih 5% vrhunskih stručnjaka ti bi odjebo kao višak i poslao van (i koji jedini mogu generirati novi proizvod jer su turbogeekovi realno), tako da možeš managirati ostalih 95% prosječnih?

Zadnje izmijenjeno od: s4vgR. 27.01.2014. u 14:51.
s4vgR je offline   Reply With Quote